Chystaná aktualizace Minecraftu přinese velbloudy nebo výrobky z bambusu
i Zdroj: Mojang
Minecraft Novinka Chystaná aktualizace Minecraftu přinese velbloudy nebo výrobky z bambusu

Chystaná aktualizace Minecraftu přinese velbloudy nebo výrobky z bambusu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 10. 2022 09:00

Studio Mojang zodpovědné za vývoj sandboxového fenoménu Minecraft o víkendu představilo řadu novinek. Kromě informací o dalším rozvoji značky šlo i o Minecraft jako takový. Ten na začátku příštího roku dostane aktualizaci 1.20, přinášející velbloudy, visící cedule nebo možnost výroby z bambusů.

Reklama

  • Aktualizace Minecraftu přinese na začátku příštího roku velbloudy, interaktivní knihovny, visící cedule a výrobu z bambusu

Půjde o poměrně zásadní a zajímavé novinky. Velbloudi budou efektivním dopravním prostředkem v hornatějších oblastech. Dokáží totiž solidně skákat a navíc na svém hřbetu uvezou hned dva hráče. Z bambusů lze zase sestrojit raft, na kterém pak lze převážet malou truhlu a efektivně tak dopravovat náklady po hladině řek, jezer a oceánů. Bambusové dřevo vedle toho samozřejmě poslouží i v klasických stavbách a výrobě předmětů včetně dveří.

Mezi drobnější novinky patří visací cedule, rozšiřující možnosti kosmetických úprav světa. Také knihovny už nebudou čistě dekorativním prvkem. Půjde do nich ukládat klasické i očarované knihy a navíc budou interagovat s redstonem. To by mělo umožnit třeba budování tajných dveří, otevíraných “zatáhnutím za knihu”.

Ještě před vydáním, pravděpodobně v lednu příštího roku, se dočkáme menší aktualizace naplánované na 29. listopad. Ta přinese balíček nových defaultních skinů, které mají rozšířit základní možnosti výběru.

Firma během víkendu oznámila i datum vydání spin-offu Legends. Tomu jsme se věnovali v samostatné novince.

Autoři Minecraft Legends prozradili termín vydání a názorně předvedli kouzlo kooperace
i Zdroj: Mojang / Microsoft

Autoři Minecraft Legends prozradili termín vydání a názorně předvedli kouzlo kooperace

O víkendu se uskutečnila akce Minecraft Live, která se mimo jiné věnovala také chystané strategii Minecraft Legends. Autoři…

17. 10. 2022 08:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama