Chicagští uživatelé PS čelí dani z cloudu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chicagští uživatelé PS čelí dani z cloudu

Chicagští uživatelé PS čelí dani z cloudu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

12. 11. 2018 12:15 5
Reklama

Daň z přidané hodnoty, daň z nemovitosti, daň z daně… Různé pravidelné poplatky jsou každodenní součástí našeho života, ať už jsou více či méně opodstatněné. Občas se však vylíhne i daň naprosto bizarní, a právě to se teď stalo obyvatelům Chicaga – začnou totiž platit daň z cloudu.

Chicago, k nelibosti svých obyvatel, již dříve zavedlo daň za zábavu, která negativně ovlivňuje ceny koncertů a dalších událostí. Cloud je však zbrusu novým odvětvím, ve kterém chce město vydělávat. Daň se má týkat streamovacích služeb typu Spotify, Netflix, a v neposlední řadě také produktů Sony. Na rozdíl od ostatních jmenovaných však japonská společnost ztratila chuť pro nerovný boj, a na devítiprocentní daň ze svých produktů od 14. listopadu přistupuje.

Daň se bude zobrazovat na účtenkách, a pravděpodobně i v cenách řady služeb – PS Store, PS Plus, PS Now, PS Vue, PS Music, PS Video On Demand a PS Video Live Events. Lokální daně by dle zvěstí mohly PlayStation služby postihnout i v jiných částech USA, konkrétně se hovoří i o New Yorku.

Co si o situaci myslíte, přijdou vám podobné daně v pořádku? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama