Česko má vlastní reprezentaci v eFotbale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Česko má vlastní reprezentaci v eFotbale

Česko má vlastní reprezentaci v eFotbale

David Plecháček

David Plecháček

22. 11. 2019 17:00
Reklama

Fotbalová asociace České republiky se rozhodla vkročit do světa esportu a založila vlastní efotbalovou reprezentaci - eRepre. Budoucí reprezentanti budou mít možnost účastnit se prestižních mezinárodních soutěží pořádaných UEFA či FIFA a reprezentovat na nich české národní barvy v obou populárních fotbalových hrách – Pro Evolution Soccer i FIFA.

Česko má vlastní reprezentaci v eFotbale
i Zdroj: Hrej.cz

Esport zažívá v posledních letech velký boom. Vstup do gamingového prostředí byl proto pro FAČR jedním z důležitých kroků. „Potenciál a trend esportu je zcela nezpochybnitelný. Je to cesta jak oslovit mladou generaci a jak u ní budovat vztah k fotbalu. Rozhodli jsme se proto založit vlastní efotbalovou reprezentaci. Drtivá většina vyspělých fotbalových zemí již své reprezentace v efotbale má, a protože jsou na příští rok naplánovány dva významné mezinárodní turnaje, jejichž kvalifikací bychom se rádi zúčastnili, je nejvyšší čas začít hledat naše reprezentanty,“ uvedla Iveta Vondrová, ředitelka oddělení reprezentace.

V roce 2020 proběhnou dva prestižní mezinárodní turnaje:

UEFA eEURO 2020 (ve hře Pro Evolution Soccer 2020 od společnosti Konami)

FIFA eNations Cup 2020 (ve hře FIFA 20 od společnosti EA Sports)

V plném proudu jsou již kvalifikace v PES 2020. Čeští hráči Pro Evolution Soccer zde bojují o účast na finálovém turnaji, z něhož vzejdou dva reprezentanti, kteří se na jaře 2020 zúčastní kvalifikace o eEURO. Finálový turnaj eEURO proběhne v Londýně v červenci 2020 a ve hře je celková odměna 100 tisíc dolarů.

Svoji turnajovou premiéru v PES 2020 si v první kvalifikaci odbyl také známý hráč T9Laky, který se spolu s dalšími účastníky pustil do boje o místo v eRepre. Postup mu však překazil hráč Balogh. On a trojice Aldain, KillDalos a Thomasdjr11 se nakonec stali prvními postupujícími do finálového turnaje.

Během jara příštího roku má eRepre zároveň na programu výběr reprezentantů ve hře FIFA a kvalifikaci na eNations Cup 2020, který je ekvivalentem mistrovství světa.

Česko má vlastní reprezentaci v eFotbale
i Zdroj: Hrej.cz

„Věříme, že motivace reprezentovat vlastní zemi je dostatečně vysoká pro to, aby se do kvalifikačního turnaje zapojilo co nejvíce hráčů. Našim reprezentantům navíc plánujeme poskytnout odpovídající servis a podporu, abychom společně dosáhli co nejlepších výsledků. Na druhou stranu musí hráči vnímat, že reprezentovat je závazek - i proto představujeme kodex hráče eRepre, který je důležitou osvětou směrem k podpoře aktivního sportování a zdravého životního stylu“ doplnila Vondrová.

Další informace, podrobnosti o eRepre a možnost registrovat se do turnajů naleznou hráči na webu www.erepre.cz.

Přehled akcí eRepre v roce 2019 ve hře Pro Evolution Soccer 2020:

8. 12. – offline finále národní kvalifikace

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama