České Someday You'll Return se vrací ve vylepšené verzi Director’s Cut. Vychází i na PlayStationu
i Zdroj: CBE Software
České hry Someday You'll Return Novinka České Someday You'll Return se vrací ve vylepšené verzi Director’s Cut. Vychází i na PlayStationu

České Someday You'll Return se vrací ve vylepšené verzi Director’s Cut. Vychází i na PlayStationu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 3. 2023 15:12

České studio CBE Sofwtare spojilo síly s vydavatelstvím Bohemia Interactive a připravilo Director’s Cut svého zatím posledního titulu, hororového Someday You'll Return. Vylepšená edice slibuje obrovské množství obsahových i technických zásahů a konečně také verzi pro konzole.

Reklama

  • Someday You'll Return dostává Director's Cut verzi společně s portem pro PlayStation
  • Hra byla pod vydavatelstvím Bohemia Interactive vyladěna a zlepšena

Verze vychází právě dnes. Stávající majitelé verze pro Steam ji dostanou úplně zdarma, jinak je dostupná za 20 dolarů, případně za 25 dolarů i na konzolích PlayStation, kde se objevuje vůbec poprvé. Majitelé Xboxů mají alespoň prozatím smůlu.

Původně Someday You'll Return vyšlo v roce 2021 a slibovalo psychologický horor v dobře známém prostředí lesů jižní Moravy. “Příběh Someday You’ll Return se zabývá pojmy otcovství, strachu, lží a smířením se s vlastní minulostí. Hra obsahuje prvky fantasy a hororu, i když ne vždy je zřejmé, co je skutečné a co ne a kdo je skutečné monstrum,” připomíná tisková zpráva základní motivy zápletky.

Hlavní vývojář Jan Kavan dodává, že původně chtěl hru ve spolupráci s Bohemia Interactive pouze portovat pro konzole a přeložit do více jazyků, nakonec ale došlo na řadu vylepšení a úprav adresujících různé výtky hráčů i kritiků. Director’s Cut by měl být primárně plynulejší, optimalizovanější a pohlednější. Autoři dle svých slov omezili ucourané scény a samotný průchod je podstatně dynamičtější, intenzivnější a strašidelnější. Došlo i k přidání nových hádanek, skrytého konce či rozšíření tutorialů pro mechanismy bylinkářství a alchymie. Z audiovizuálního hlediska CBE Software zapracovali na nasvícení scén, ozvučení, rozšíření soundtracku, podpoře DLSS a především opravě spousty palčivých chyb a bugů.

Bonusem pro větší zásah je pak sedm nových jazykových verzí.

Původní vydání hry poznamenala především vysoká míra pirátství, což zastínilo jinak kladné přijetí mezi kritiky i fanoušky. Uvidíme, jak si u hráčů povede vylepšená verze.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama