Část studia Raven Software oznamuje plán na založení odborů. Testerům vadí nedocenění jejich úsilí
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty: Warzone Novinka Část studia Raven Software oznamuje plán na založení odborů. Testerům vadí nedocenění jejich úsilí

Část studia Raven Software oznamuje plán na založení odborů. Testerům vadí nedocenění jejich úsilí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 1. 2022 10:40

Přestože je Activision Blizzard, aktuálně spojován hlavně s plánovanou akvizicí Microsoftu a souvisejícími plány, v mezičase se k nám dostává i korespondence odlišného ražení. Vývojáři ze studia Raven Software, které můžete nejlépe znát jako pečovatele Call of Duty: Warzone, plánují založení vlastní odborové skupiny. V odpovědi na dlouho kritizovanou firemní kulturu své mateřské společnosti, jakož i nedávnou kauzu napojenou přímo na studio Raven, přichází od uskupení tří desítek zaměstnanců požadavek na nastolení nových firemních principů.

Reklama

  • Testeři ze studia Raven plánují v rámci Activisionu založení odborů
  • Vadí jim neodůvodněné propouštění zaměstnanců i jejich nedostatečné vyslyšení a ohodnocení

Skupina 34 členů QA oddělení vystupující navenek pod názvem Game Workers Alliance požádala oficiální cestou vrchní vedení Activision Blizzard o zformování vlastního odborového orgánu. Jejich cílem je předně sjednotit myšlenky řadových pracovníků a zároveň prosadit ty, jež měly být až doteď upozaďovány. Ve zkratce lze jmenovat, že těmito požadavky jsou: 

  1. naslouchání vyššího vedení společnosti řadovým zaměstnancům
  2. udržitelná doba vývoje ve smyslu prevence crunche a z něj vyplývajících dopadů na psychické i fyzické zdraví týmu
  3. větší transparentnost vedení při navrhování plánů mající zásadní efekt na život zaměstnanců
  4. a lepší finanční ohodnocení testerů, jakož i možnost kariérového postupu a větší respekt k jejich práci

Každý z těchto bodů je podmíněn spoluprací navrhovaného odborového orgánu a vyššího vedení. Zejména zohlednění testerů z QA oddělení je pro skupinu kritické, neboť kromě jejich vlastního členství odráží i událost z počátku prosince. V něm měla 12 testerů, dorazit oficiální zpráva upozorňující na blížící se ukončení jejich pracovního kontraktu. Došlo-li by k naplnění tohoto plánu, znamenalo by to, že koncem ledna klesne počtu testerů studia Raven na čtyři desítky.

Upozornění na tuto konkrétní situaci je rovněž zásadní z toho ohledu, že v čase oznámení plánu na propouštění byl Warzone vysoce výdělečný (příjem cca 112 milionů korun denně) a studio se nedopustilo žádného přestupku. V neposlední řadě je potřeba zmínit také vyzdvižené nenaplňování slibů ohledně zvyšování platů a povyšování. Prosincová kauza vedoucí ke zmenšování studia byla též svého času následována protestem, jímž se zaměstnanci pokusili o oslovení nadřízených.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama