Capcom vydá remaster Dragon's Dogma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom vydá remaster Dragon's Dogma

Capcom vydá remaster Dragon's Dogma

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 5. 2017 11:25 5
Reklama

Japonská společnost Capcom úspěšně pracuje na tom, aby se o aktuální konzolové generaci i nadále mluvilo jako o „generaci remasterů“. Nejvíce patrné je to na sérii Resident Evil, přeleštěných vydání se však dočkaly třeba i starší díly Dead Rising, nedávno vyšla kompilace Disney Afternoon Collection a zapomenout nemůžeme ani na DmC: Devil May Cry nebo Ultimate Marvel vs. Capcom 3. A další vlaštovka se blíží.

Na PlayStation 4 a Xbox One totiž míří remaster Dragon’s Dogma: Dark Arisen. Tvrdí to oficiální profil hry na Facebooku a Twitteru. Zatím jsme se nedozvěděli konkrétní datum vydání, víme jen, že by toto akční RPG mělo na zmíněné platformy dorazit v průběhu letošního podzimu. Capcom neprozradil ani to, jakým způsobem hra větší výkon aktuální generace konzolí využije, s největší pravděpodobností ale půjde jen o vylepšení grafiky.

S ohledem na to, že hra byla zatím oznámena jen na sociálních sítích, očekáváme, že brzy přijde i oficiální tisková zpráva s větším množstvím detailů. Dragon’s Dogma původně vyšlo v květnu roku 2012 na PS3 a Xboxu 360, o rok později vyšla na tytéž platformy vylepšená verze hry s podtitulem Dark Arisen. Ta se následně loni počátkem roku objevila i na PC. Hra se v recenzích dočkala nadprůměrných hodnocení a v mnoha ohledech je přirovnávána k sérii Monster Hunter, která taktéž vzniká pod hlavičkou Capcomu.

Dragon’s Dogma je akční fantasy RPG v otevřeném světě, které klade nemalý důraz na souboje s bossy. Mezi zásadní originální prvky patří možnost šplhat při soubojích na velké nepřátele a lépe tak dosáhnout na jejich slabiny, zajímavým mechanismem je ale také systém „pawnů“ tedy členů party, které ovládá umělá inteligence, můžete jim ale zadávat rozkazy. V partě můžete mít některé z NPC z vlastního světa, ale také pomocníky, které si přivoláte ze světů ostatních hráčů, pokud hrajete s připojením k internetu. Celková stylizace hry, pohyby postavy a soubojový systém je částečně přirovnáván k sérii Dark Souls, patrné jsou ale také vlivy Devil May Cry nebo výše zmíněného Monster Huntera.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama