Capcom aktualizuje prodejní čísla svých nejúspěšnějších her. Monster Hunter World je stále na špici
i Zdroj: Capcom
Novinka Capcom aktualizuje prodejní čísla svých nejúspěšnějších her. Monster Hunter World je stále na špici

Capcom aktualizuje prodejní čísla svých nejúspěšnějších her. Monster Hunter World je stále na špici

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 8. 2022 10:10

Japonské vydavatelství Capcom, které v minulém týdnu zveřejnilo své aktuální finanční výsledky, podrobuje stejné péči i prodeje her. Podobně jako každé tři měsíce i nyní přináší update webu Platinum Titles. Stránku zaměřenou na hry, jejichž prodeje úspěšně přesáhnou 1 milion prodaných kusů, aktualizuje vydavatel o čísla vztažená k sériím Resident Evil a Monster Hunter.

Reklama

  • Capcom aktualizoval prodejní čísla svých nejúspěšnějších her k datu 30. června 2022
  • Žebříčku stále vládne Monster Hunter World, Resident Evil 7 a remake Resident Evilu 2

Předtím než se začneme nořit do čísel, připomeňme, že ačkoli meziroční tržby Capcomu klesly za první kvartál o 48 %, jeho sériím se nadále daří. Samozřejmě velkou část zodpovědnosti za trvalý zisk nese série Monster Hunter. Její díl s podtitulem World přidal ke svému titulu nejprodávanější hry Capcomu dalších 300 tisíc kusů, čímž již stoupnul na 18,3 milionu prodaných kusů. 

Jeho rozšíření s podtitulem Iceborne zaznamenává podobný nárůst. Za uplynulé finanční období narostla jeho prodejní čísla z 9,2 na 9,5 milionu kusů, v důsledku čehož si také pojistil celkově čtvrtou pozici v žebříčku prodejnosti. Menší nárůst zaznamenal ovšem i loňský spin-off Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin pro Nintendo Switch. Jeho prodeje stouply za tři měsíce o dalších asi 100 tisíc kusů, čímž se zastavily na 1,6 milionu.

Už dříve bylo řečeno, že spasení společnosti přináší nyní hlavně Monster Hunter Rise, což potvrzuje 10,3 milionu prodaných kusů, která hra zaznamenala. Ještě před necelým měsícem její prodeje přitom činily “jen” 10 milionů kusů, takže je opravdu vidět, že o hru je zájem. Ostatně, to je vidět i u expanze Sunbreak, která sama vykazuje silné prodeje. Čísla na Platinum Titles, která jsou nyní platná ke konci června, hovoří o 2,5 milionu prodaných kusů, ačkoli my víme, že hra ke 13. červenci již překonala hra 3 miliony. Zdá se tak, že se i rozšíření podstatně daří.

Capcomu meziročně klesly tržby za první kvartál o 48 %. Sérii Monster Hunter se ale stále daří
i Zdroj: Capcom

Capcomu meziročně klesly tržby za první kvartál o 48 %. Sérii Monster Hunter se ale stále daří

Japonské vydavatelství Capcom zveřejnilo své finanční výsledky za první kvartál aktuálního fiskálního roku. Meziročně…

27. 7. 2022 10:15

Asi nebude žádným překvapením, když navážeme tím, že i Resident Evil zůstává konzistentním zdrojem příjmů pro japonskou společnost. Resident Evil 7, který v roce 2017 změnil ráz série, stojí dále hrdě na postu nejprodávanějšího dílu. Od posledního kvartálu, kdy prodeje dospěly na číslo 10,8 milionu, se hry podařilo prodalo dost na to, aby překonala milník 11 milionů.

Nejnovější díl, který na sedmý díl příběhově navazoval, na tom nicméně také není špatně. Resident Evil Village, který před třemi měsíci překonal hranici 6,1 milionu, posunul svá čísla na 6,4 milionu, čímž si i přes relativní novotu dostal na devátou příčku nejprodávanějších her Capcomu. S podzimním vydáním balíčku Winters, které přináší jak rozšíření základního příběhu, tak i jednak i third-person kameru, lze pak pouze prorokovat, že se čísla dále zvýší.

Resident Evil Village čeká hutné příběhové DLC a pohled ze třetí osoby ve stylu nedávných remaků
i Zdroj: Capcom

Resident Evil Village čeká hutné příběhové DLC a pohled ze třetí osoby ve stylu nedávných remaků

Osmý díl ze série Resident Evil byl jednou z her, která měla na Capcom Showcase 2022 opravdu velké zastoupení. Tou největší…

14. 6. 2022 10:00

Pakliže dosud očekáváte data o předělávkách původních dílů, které vývojáři letos i graficky vylepšili, konečně se dočkáváte. Mladšímu remaku Resident Evil 3 se za tři měsíce podařilo prodat dalších 200 tisíc kusů, čímž se prodeje dostaly nad 5,4 milionu. V případě Resident Evil 2 je na druhou stranu sdílení dat z Platinum Titles poměrně zbytné; Capcom už v polovině července oznámil, že se hry prodalo přes 10 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama