Bungie oživují značku Marathon. Půjde o další extraction shooter
i Zdroj: PlayStation Blog / Bungie
Novinka Bungie oživují značku Marathon. Půjde o další extraction shooter

Bungie oživují značku Marathon. Půjde o další extraction shooter

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 5. 2023 08:40 1

Studio Bungie v rámci akce PlayStation Showcase překvapilo hráče a představilo novinku, v zásadě reboot série Marathon, kterou vydávalo v devadesátých letech a která se později stala základem pro velmi úspěšné Halo. Půjde o multiplayerový sci-fi extraction shooter a vyjde na PlayStationu 5 i PC.

Reklama

  • Bungie po letech představují novou hru
  • Naváže na archivní značku Marathon
  • Půjde o sci-fi extraction shooter se zaměřením na příběh

Ve hře se staneme jedním z robotických žoldáků známých jako Runners. Ti se vydávají na opuštěnou kolonii na planetě Tau Ceti IV, kde, jak už je v žánru obvyklé, chtějí nashromáždit bohatství a ideálně povraždit veškerou konkurenci.

Jde o první nový projekt Bungie po více než deseti letech strávených s Destiny. Autoři dle svých slov chtějí ctít mytologii, příběhové pozadí a základní motivy původní hry z roku 1994, zároveň jde ale samozřejmě o naprosto moderní hru využívající současného herního designu. 

“Naším cílem je vytvořit něco neuvěřitelného jak pro hráče, kteří jsou ve světě Marathonu úplnými nováčky, tak pro ty, kteří na další příběhy z tohoto světa čekají už roky. K pochopení nebo hraní této hry nemusíte o Marathonu nic vědět, ale pokud ano, připravujeme pro vás zážitek s odkazy a pomrknutími, které vás nadchnou,” upozorňují v oficiálním blogovém příspěvku na webu PlayStationu.

Klíčovými složkami by měl být výborný gunplay, pečlivě vybudovaný svět a bohaté příběhové pozadí. To ale bude hodně záviset na hráčích samotných, protože hra nenabídne žádnou formu singleplayeru.

Studio v současnosti hledá nové zaměstnance. Kdy hra vyjde zůstává otázkou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama