zkuste-sci-fi-trilogii-marathon-od-bungie
Novinka Zkuste sci-fi trilogii Marathon od Bungie

Zkuste sci-fi trilogii Marathon od Bungie

Marek Švrkala

Marek Švrkala

2. 12. 2011 18:58 2
Reklama

Přestože je studio Bungie známé hlavně díky sérii Halo, na svědomí má i další zajímavé značky. Jednou z nich je Marathon, trojdílná série sci-fi first person akcí pro Macintosh z poloviny devadesátých let, kterou ve vzpomínkovém článku připomněl Jaromír Möwald. Pokud jste se s žádným dílem Marathonu ještě nesetkali, máte nyní ideální příležitost. Chlapíci z Bungie totiž ve spolupráci s fanouškovskou komunitou celou trilogii uvolnili zdarma jako předvánoční dárek, a to v upravených verzích pro PC.

Díky open source enginu Aleph One, na němž střílečky s nápaditými nepřáteli běží, si tak trilogii můžete užít ve vylepšené grafice. Přidán byl také multiplayer a podpora ovládání myší. Komunita navíc sérii obohatila o spoustu map a scénářů, takže nabízí skutečně hodně obsahu a ještě více příběhů, jenž byl pro tuto značku velmi důležitý. 

Série Marathon má své pevné místo v dějinách videoher, a tak si rozhodně zaslouží, aby ji poznali i dnešní hráči. Marathon, Marathon 2 a Marathon Infinity stahujte zdarma ze Sourceforge , kde naleznete také další informace o celém projektu.

Zkuste sci-fi trilogii Marathon od Bungie
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama