Bulánci už patří mezi tři nejúspěšnější projekty historie Startovače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bulánci už patří mezi tři nejúspěšnější projekty historie Startovače

Bulánci už patří mezi tři nejúspěšnější projekty historie Startovače

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 5. 2021 12:25 2

Československá crowdfundingová platforma Startovač bude muset přepisovat své historické tabulky nejúspěšnějších projektů. Pokračování ikonických Bulánků totiž od komunity nasbíralo už více než 3,1 milionu korun a vmáčklo se do první trojky nejúspěšnějších projektů vůbec. Stačilo jim na to přitom zhruba 24 hodin a projekt vybral už šestinásobek původního cíle.

Reklama

  • Bulánci 2.0 bourají český crowdfunding Startovač
  • V době psaní textu mají více než 3,1 milionu vybraných korun
  • Jde tak o třetí nejúspěšnější projekt historie platformy

Dle všeho jde o druhý nejúspěšnější herní crowdfunding pocházející z České republiky, a vůbec nejúspěšnější z těch, které sháněly peníze jen na tuzemských platformách. Jedničkou s velkým náskokem zůstává Kingdom Come: Deliverance studia Warhorse, které na Kickstarteru vybralo v přepočtu přes 30 milionů korun. Přímo na Startovači pak první dvě místa stále drží projekty cestovatele Dana Přibáně, konkrétně TRABANTEM NAPŘÍČ KONTINENTY - VELKÁ KNIHA a TRABANTEM NAPŘÍČ KONTINENTY - STOLNÍ HRA. Druhý zmíněný vybral přes 5 milionů korun, pokud si ale Bulánci udrží tempo a do projektu se propíše i čím dál větší zájem hráčů, mohli by se nakonec na úplnou špici žebříčku vyšplhat oni.

Tak jako tak je jasné, že noví Bulánci vzniknou a studio SleepTeam, které je dle svých slov zaskočené zájmem komunity, nyní musí narychlo vymýšlet další odměny za překonané cíle. Se 750 tisíci korunami byl potvrzen vývoj verze pro Mac, za dvojnásobek dostanou hráči i verzi pro mobilní telefony, meta 2,3 milionu korun znamenala editor úrovní a s třemi miliony tým slíbil dodat meziplatformní multiplayer. Na vrcholu cílů je pak verze pro virtuální realitu, na tu by ale musela komunita přispět necelou miliardou korun. Sci-fi? V případě Bulánků je zřejmě možné všechno.

Už jste na návrat oblíbených polštářků přispěli?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama