Bude ještě rychlejší? Sonic Frontiers prý dalece předčilo očekávání. Pokračování bude mít vyšší rozpočet
i Zdroj: Sega
Byznys Sonic Frontiers Novinka Bude ještě rychlejší? Sonic Frontiers prý dalece předčilo očekávání. Pokračování bude mít vyšší rozpočet

Bude ještě rychlejší? Sonic Frontiers prý dalece předčilo očekávání. Pokračování bude mít vyšší rozpočet

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 2. 2023 15:56

Vydavatelství SEGA oznámilo, že loňský návrat rychlonohého ježka Sonica v rozporuplné open-world akci Sonic Frontiers předčilo veškerá očekávání. Hra si tedy finančně vedla velmi dobře a firma zafinancuje vývoj pokračování ještě štědřeji, než bylo původně v plánu.

Reklama

  • Sonic Frontiers se prý prodávalo vysoce nad očekávání
  • Další podobné projekty dostanou od Segy vyšší rozpočet

Konkrétně tak učinila během rozhovoru se svými investory v rámci hodnocení posledního finančního kvartálu. Podle Segy se hry jednoduše prodalo mnohem více, než očekávala, což jí dodává důvěru v podporu dalších podobných vysokorozpočtových projektů. Nejen pokračování Sonic Frontiers by tak mělo být založeno ještě většími rozpočty.

"Protože je nutné se těmto výzvám u velkých titulů postavit, budeme pokračovat s vyššími rozpočty, a to již od fáze základního výzkumu. Proto předpokládáme, že se náklady na vývoj budoucích nových titulů odpovídajícím způsobem zvýší,” cituje konkrétně mluvčí Segy magazín DualShockers.

Zajímavé je, že vydavatelství předem očekávalo nižší průměrná hodnocení od kritiků, klíčové bylo ale pozitivní přijetí hráči (které ostatně vedlo právě k solidním prodejům). Firma hodlá hru dále vytěžovat, kromě různých slevových akcí také spoustou nového obsahu včetně placených DLC.

Letos by Sonic Frontiers mělo dostat tři velké aktualizace. Ta první přinese hudební jukebox, fotorežim a další výzvy. Druhá oslaví Sonicovy narozeniny, přinese výzvu Open Zone a nová stvoření Koco. Třetí aktualizace bude zřejmě největší a dříve zveřejněná roadmapa slibuje příběhový obsah s dalšími hratelnými postavami.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama