Brothers in Arms se vrátí jako seriál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Brothers in Arms se vrátí jako seriál

Brothers in Arms se vrátí jako seriál

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 4. 2020 10:04
Reklama

Dlouhá léta opomíjená série válečných FPS Brothers in Arms je na herní scéně stále uložena k ledu, studio Gearbox Software se ale rozhodlo využít alespoň potenciálu dramatizace a přinese seriálové zpracování. Pozici výkonného producenta vedle zakladatele studia Randyho Pitchforda obsadil i Scott Rosenbaum, který stejnou pozici zastával u seriálů V, Queen of the South nebo Chuck.

Příběh se má dle informací webu Hollywood Reporter točit okolo operace Exercise Tiger, která během druhé světové války skutečně proběhla a následně byla poměrně úspěšně utajována. Jednalo se o jistou formu příprav na invazi do Normandie, která se ale nepříjemně zvrtla a vlivem nedorozumění a následné tzv. přátelské palby přišlo o život několik stovek spojeneckých vojáků. 

Seriálový výtvor se zaměří na fiktivní jednotku osmi vojáků, kteří se vydávají zachránit svého plukovníka z nacistického zajetí a zabránit tak kompromitování celé operace Overlord. Měl by se ale zaměřit na obě strany konfliktu a sám Rosenbaum klade důraz na to, že chce ukázat i osudy německých civilistů a řadových vojáků. Vedle fiktivních postav by měly své role hrát i reálné osobnosti doby. Do karet projektu hraje to, že námět nikdy nebyl zfilmován (věnuje se mu jen hrstka knih).

V současnosti probíhají přípravy na natáčení, plná produkce ještě nezačala. Tým například hledá režiséry jednotlivých epizod, obsazení hlavních hrdinů a i dostatečně ambiciózního vysílacího partnera, který seriál vyšle do světa. 

Herní série Brothers in Arms vznikla v roce 2005 s podtitulem Road to Hill 30 a postupně se vedle Call of Duty, Battlefieldu a Medal of Honor zařadila do jakési “velké čtyřky” válečných FPS. Ve stejném roce vyšlo i pokračování Earned in Blood a na primárních platformách uzavřel příběh povedený třetí díl Hell’s Highway z roku 2008. Plánovaná čtyřka s podtitulem Furious 4 byla v roce 2015 zrušena a značka v současnosti žije svým životem na mobilních zařízeních

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama