Borderlands 3 na Steamu atakuje rekord
i Zdroj: 2k Games
Novinka Borderlands 3 na Steamu atakuje rekord

Borderlands 3 na Steamu atakuje rekord

David Plecháček

David Plecháček

17. 3. 2020 11:24
Reklama

Je až s podivem, jak nenápadně třetí Borderlands proklouzlo podzimní sezonou. Přitom hra není vůbec špatná. Jistě, má své mouchy, ale rozhodně se na podzim objevily hry, o kterých svět debatoval mnohem častěji. Jedním z důvodů může být to, že velká část hráčů čekala, až skončí exkluzivní dohoda s Epic Games o vydání hry ve svém virtuálním obchodu.

Tato dohoda vypršela teprve před několika dny, minulý pátek. Gearbox se totiž s Borderlands neupsal Epicu na rok, jak bývá zvykem, ale jen na šest měsíců, které od vydání uplynuly teď v březnu. Statistiky ze Steam Charts navíc ukazují, že těch čekajících nebylo vyloženě málo. Čísla ale mohl ovlivnit, jak jistě víte, koronavirus.

Borderlands 3 totiž zaznamenal v posledních dnech peak 93 tisíc hrajících. To není zase tak daleko od rekordu série, který drží Borderlands 2. Ten ve stejnou dobu hrálo až 124 tisíc hráčů. Na to, že Borderlands 3 vychází na PC prakticky podruhé a jen pro část publika, se nejedná o vůbec špatný výsledek. Důležité je ale říct, že záříjový peak na EGS byl mnohem vyšší a třetí díl by dvojku hravě překonal. Tehdy hrálo hru až 250 tisíc hráčů. 

Jak už jsme řekli, může to znamenat, že existuje stále velké procento hráčů, kterým nevadí čekat na vydání hry na své preferované platformě. Vzhledem k počtu hrajících se můžeme jen dohadovat, kolik hráčů reálně hru na Steamu koupilo, číslo ale bude násobně vyšší. Samozřejmě svou roli mohou sehrát i karanténní opatření kvůli koronaviru, která už teď způsobují, že Steam (stejně jako jiné platformy) praskají ve švech.

Zřejmě tí nejzásadnějším důvodem toho všeho ale bude relativně agresivní cenová politika 2K/Gearboxu. Hra na Steamu totiž vyšla s padesátiprocentní slevou, čili se prodává za 30 eur. A to je pro některé hráče vskutku lákavé. Sleva všech verzí zůstane v platnosti do tohoto pátku, přičemž se do hry chystá i další DLC, „Guns, Love and Tentacles“ však vyjde až 26. března.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama