Bloodlines 2 bylo znovu "oznámeno". Uvolněn byl trailer, plán vydání i jméno nových vývojářů
i Zdroj: The Chinese Room / Paradox
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 Novinka Bloodlines 2 bylo znovu "oznámeno". Uvolněn byl trailer, plán vydání i jméno nových vývojářů

Bloodlines 2 bylo znovu "oznámeno". Uvolněn byl trailer, plán vydání i jméno nových vývojářů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 9. 2023 07:45

Druhý díl Vampire: The Masquerade – Bloodlines už léta platí za méně šťastný titul. Jeho osud dodnes sužovaly nejen dlouhé odklady, které konečně završil odklad na neurčito, ale i odchody vývojářů, a dokonce i změna studia. To vše nakonec vyústilo v moment, kdy dostáváme nyní nové informace. Vydavatelství Paradox navázalo na svou zprávu z června, kdy avizovalo, že projekt více představí v září, a uvádí chystané okno vydání a nové vývojářské studio.

Reklama

  • Paradox odhaluje novou vizi pro Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
  • Hra vyjde na podzim 2024, kdy první gameplay ukázku spatříme v lednu
  • Na hře pracuje The Chinese Room, přičemž se mění i protagonista a také příběhové pozadí
  • Hrát budeme za staršího upíra, ovšem stále v Seattlu

Nový tým a nové datum vydání

Září se nám velice rychle nachýlilo, a my s nejnovějším oznámením Paradoxu už zaručeně víme, že hra letos jistotě nevyjde. Hra nakonec dorazí na trh až někdy na podzim příštího roku (bez přiblížení data), kdy na ní bude pracovat zcela nové studio.

Toto studio, které nahradilo původní Hardsuit Labs, je i přes svůj název z Evropy. Jedná se o britské vývojáře The Chinese Room, jež můžete znát jako tvůrce dvou příběhových adventur: Everybody's Gone to the Rapture a Dear Esther, ačkoli byli i spolutvůrci Amnesia: A Machine for Pigs.

Paradox uvádí, že tito zkušení vývojáři byli k vývoji druhého Bloodlines přizváni záhy poté, co byl projekt před dvěma lety odebrán od původního studia. Jen pro rekapitulaci: hra byla studiem Hardsuit Labs veřejně oznámena už v roce 2019, kdy měla vyjít již další rok. Pokračování kultovní klasiky, kterou nám v roce 2004 původně dala americká Troika, mělo tehdy dorazit už v březnu 2020, kdy první odklad přišel s tím, že hlavní scénárista a kreativní ředitel byli oba propuštěni. 

Vývojářské studio Hardsuit Labs bylo následně sužováno dalšími odklady, kdy vše vyvrcholilo jejich odstavením v roce 2021 a odkladem projektu bez nového data vydání. Krátce poté došlo již k oslovení The Chinese Room, což jsme však dosud nevěděli. Jeho tým, který byl prvně nezávislý, když tvořil výše jmenované hry, prošel v roce 2018 akvizicí od Sumo Digital (vlastněného firmou Tencent) a začal pracovat na vlastní vizi hry.

Tu můžete vidět níže skrze nově vzniklý trailer, který byl se znovuodhalením hry zveřejněn na letošním PAX West. Jedná se zatím spíš o částečně filmový trailer s pár gameplay prostřihy, kde souvislé záběry z hraní dorazí až v lednu 2024. 

Příběhově se posouváme jinam

Příběh, jak ohlašuje tisková zpráva, bude nicméně v tu dobu odlišný od vize, jíž razili tehdejší scénáristé z Hardsuit Labs. Původní premisa byla založená na již vymezeném konceptu thin-blood (tedy jakési mladší a zředěném pokolení upírů, jež je prý předzvěstí zániku světa), kdy se hráči měli stát touto oslabenou verzí, když byli přeměněni při události Mass Embrace. Naproti tomu nyní je plánem, že se stanou o něco starším, zkušenějším upírem. V pravidlech World of Darkness totiž obecně platí, že čím starší jakýkoli upír je, tím je to pro něj lepší, neboť je v jedné chvíli současně silnější a také uznávanější v upíří hierarchii.

„Nechceme, aby to byla jen jakási chudá pocta nebo pastiš Bloodlines 1. Chceme, aby to bylo něco vlastního,“ vysvětlil Alex Skidmore, který je pro hru nyní ředitelem vývoje. „Neděláme to, co zkoušelo Bloodlines 1, tedy tradiční začátek každé RPG hry, kdy jste hned první den upírem. Skutečná postava, kterou jste, je upírem už poměrně dlouho. A tím jsme chtěli vytvořit něco jiného než v prvních Bloodlines, abychom vám poskytli jiný zážitek.“

Ve hře budete nyní tedy hrát hru s někým, kdo si již vybudoval svůj status a také někým, kdo se právě probudil z dlouhé letargie. Od dob prvního dílu se nám navíc změnily i některé zavedené pořádky, takže se musíme zorientovat vcelku rychle. Do řádu světa (specificky pak do ulic Seattlu, který nadále zůstává hlavní hřiště hry) zasáhla tajná vatikánsko-globální služba zvaná jako “Druhá inkvizice”, což mělo za následek, že tvrdě dolehla na upírského podsvětí. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama