Blizzard se nedohodl s NetEase a stahuje se z Číny. Zástupce čínské firmy svádí konec spolupráce na " jednoho blbce"
i Zdroj: Blizzard
Novinka Blizzard se nedohodl s NetEase a stahuje se z Číny. Zástupce čínské firmy svádí konec spolupráce na " jednoho blbce"

Blizzard se nedohodl s NetEase a stahuje se z Číny. Zástupce čínské firmy svádí konec spolupráce na " jednoho blbce"

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 11. 2022 13:51 2

Vydavatel Blizzard se stahuje z Číny. Studio na jeden z největších trhů na světě vstoupilo už v roce 2008, a to ve spolupráci s domácí společnost NetEase. Společnosti se ale nyní nedohodli na podmínkách pokračování, vzájemná dohoda tak skončí po 14 letech v lednu příštího roku.

Reklama

  • Blizzard se od nového roku stáhne z Číny
  • Vydavatel se nedohodl s NetEase, které hry distribuovalo
  • Jeden ze zástupců NetEase se odkazuje na “blbce”

Čínští hráči se tak od příštího roku nedostanou do World of Warcraft, Overwatche či Call of Duty. Dle CNBC bylo právě World of Warcraft mezi čínskými hráči velice populární – na ukončení spolupráce reagoval i akciový trh, kde si NetEase odepsal 9 procent.

Zajímavý je komentář ředitele pro globální investice a partnerství v NetEase Simona Zhu, který na svém osobním LinkedIn profilu napsal, že celé situace lituje, připojil ale i malé rýpnutí. „Jednoho dne, až bude možné říct, co se dělo v pozadí celého procesu, pochopí vývojáři i hráči to, kolik neplechy může způsobit jeden blbec.“

NetEase i Blizzard ve svých vyjádřeních tvrdí, že rozvázání spolupráce nebude mít zásadní vliv na jejich finanční výsledky. Hráči ale upozorňují na to, že na hry od Blizzardu je v Číně, díky jejich popularitě, navázán celý ekosystém tvůrců obsahu a dalších systémů. Zásah může pocítit i esportová divize. Je ale možné, že od nového roku dojde na spolupráci s konkurenčním Tencentem, který ve společnosti drží minoritní podíl a pomáhá Activisionu s tvorbou Call of Duty: Mobile.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama