Blizzard má aktivně vyvíjet StarCraft 3. Informaci přinesl důvěryhodný novinář Jez Corden
i Zdroj: Blizzard
Novinka Blizzard má aktivně vyvíjet StarCraft 3. Informaci přinesl důvěryhodný novinář Jez Corden

Blizzard má aktivně vyvíjet StarCraft 3. Informaci přinesl důvěryhodný novinář Jez Corden

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 7. 2023 07:30 1

Jakkoli se současná pozornost hráčů upíná u Blizzardu převážně na jejich akvizici a úspěch Diabla, je zjevné, že jejich repertoár je širší – mnohem širší. Jedním z důkazů je ostatně záběr série StarCraft. Mladší bratříček Warcraftu, který si raději vzal na paškál futuristické téma, než aby pronásledoval čisté fantasy, vyšel prvně už v roce 1998 a od té doby jen rostl. Skrz pokračování StarCraft 2 v roce 2010 odstartoval několikaletou epochu jeho dodatků a skrz remaster jedničky se zase vrátil ke kořenům v roce 2017. Nyní se pak hovoří o tom, že nemuselo jít o poslední počin. Alespoň tolik tedy nyní říká Jez Corden, redaktor webu Windows Central, který více než naznačuje tvorbu třetího dílu.

Reklama

  • Novinář Jez Corden (v nyní již smazaném tweetu) potvrdil, že Blizzard pracuje na sérii StarCraft
  • Dle jeho informací vyvíjí třetí díl

V odpovědi na otázku jednoho z hráčů, který se novináře ptal, zda Microsoft oživí i StarCraft, pokud nyní dokončí koupi Blizzardu, Corden (v nyní smazané zprávě) řekl, že to ani nebude nutné.

„[Microsoft] nebude muset oživovat StarCraft,“ s možnou implikací, že série takto již oživovávána je.

Jiný uživatel, který se chtěl dozvědět více, se tedy napřímo zeptal, zda se jedná o StarCraft 3 a zda o něm Corden něco ví. Ten poté poskytl na obě otázky jen souhlasnou jednoslovnou odpověď: „Jo“, čímž oživil naději, že by série mohla po letech  pokračovat – ačkoli zřejmě až po delší době.

Jak už jsme totiž podotkli, druhý díl vyšel před dlouhou dobou. Ve své úvodní lidské kampani – Wings of Liberty – vyšel už před 13 lety, tedy v roce 2010. Hra se však dočkala také dvou  rozšíření, které prozkoumaly jiné rasy. Prvním bylo Heart of the Swarm, jež se s ikonickým trailerem zaměřilo na Zergy v roce 2013, a druhým Legacy of the Void –  kapitola o Protossech, jež vyšla v roce 2015 a příběh celkově uzavřela.

Jak je tedy vidět, příběhový oblouk dvojky skončil už před 8 lety, a to bez většího náznaku, že by měl dále pokračovat. Mezitím Diablo a Overwatch dále rostly, za což zřejmě vděčí i populárnějšímu žánru. Během času oba tito hegemoni ostatně dostaly svá velice čerstvá pokračování (v případě Overwatch dokonce i první díl), a dává tak smysl, že má-li Blizzard vydávat jiné podobné hry, musí volit ze dvou možností– buď bude opět riskovat a vsadí jako u Overwatch na novou značku, nebo bude pokračovat v již zavedené a vsadí na nostalgii jako v případě Diabla. 

Pakliže uvážíme druhou možnost, dává smysl výběr StaCraftu i Warcraftu. 

Phil Spencer sní o návratu k sériím jako je Starcraft nebo Warcraft. Zatím ale nemá žádný vliv
i Zdroj: Xbox

Phil Spencer sní o návratu k sériím jako je Starcraft nebo Warcraft. Zatím ale nemá žádný vliv

Šéf značky Xbox Phil Spencer se v rozhovoru pro magazín Wired rozpovídal o možné budoucnosti tvorby společnosti Activision…

7. 11. 2022 09:41
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama