Blizzard chystá seriály Diablo a Overwatch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard chystá seriály Diablo a Overwatch

Blizzard chystá seriály Diablo a Overwatch

David Plecháček

David Plecháček

18. 2. 2020 10:57
Reklama

Nikdo neumí tak dobře animované filmečky jako Blizzard. Pokud jste fanoušky jeho značek, možná vás už několikrát napadlo, že by stálo za to, aby animátoři nepracovali jen u videoherních šotů, ale aby dostali možnost zužitkovat své zkušenosti i na velkém plátně. To se teď možná stane skutečností, alespoň podle jednoho z prezidentů Activision Blizzard Nicka van Dyka.

Van Dyk samozřejmě oficiálně nic neprozradil, za vše může jeho nepozornost. Na svém LinkedIn profilu se totiž ukázalo, že ve společnosti aktuálně pracuje na renderovaných anime seriálech, které se budou vysílat na Netflixu. Zmínil konkrétně dvě značky: Diablo a Overwatch. Diablo je údajně v tuto chvíli v pre-produkční fázi. Konkrétní pasáže jsou na účtu stále ještě zveřejněné, prohlédnout si je můžete zde.

O seriálech se spekulovalo několikrát, Nick van Dyk ale zřejmě přetavil spekulace v potvrzenou zprávu. Musíme navíc připomenout, že to není první adaptace, kterou má jeden z nejvyšších představitelů firmy na starosti. Podobným způsobem společně s Netflixem připravil seriál Skylanders Academy založený toys-to-life videohře, jejíž popularita spočívá ve sbírání herních figurek.

To, že Activision Blizzard touží prorazit i ve filmovém průmyslu, dokládá i snaha převést na stříbrné plátno i svou nejznámější značku. Příprava snímku Call of Duty byla nicméně v těchto dnech pozastavena. Stále ale platí, že režisérem by se měl stát Stefano Sollima (Sicario: Day of Soldado), přičemž by se měl postarat částečně i o scénář. S ním by měl vypomoci Scott Silver, který se naposledy blýskl s filmovým Jokerem. Na svém kontě má však i oceňovaný scénář k filmu Fighter, ani jednu svou nominaci na Oskara nicméně neproměnil. O produkci by se mělo postarat Activision Blizzard Studios.

To vzniklo v roce 2015 poté, když vyšel snímek Warcraft, s nímž Activision Blizzard tento svůj hon za úspěchem i na jiném než-li filmovém poli započal. Jestli ve stejných studiích budou vznikat i seriály Diabla a Overwatche, ale není pro tuto chvíli zřejmé. Spojení se ale samozřejmě nabízí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama