Black Mesa lze hrát od začátku do konce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Black Mesa lze hrát od začátku do konce

Black Mesa lze hrát od začátku do konce

David Plecháček

David Plecháček

9. 12. 2019 09:09 5
Reklama

Dlouhých 12 let měl projekt Black Mesa jedinečnou šanci uzmout si pozornost hráčů Half-Life pro sebe. Valve ale přeci jen na vesmír, v němž Gordon Freeman nepřímo způsobil zničení komplexu Black Mesa, otevření portálů do Xenu a následnou invazi Combine, nezanevřel a chystá se do něj vrátit ve VR hře s Alyx v hlavní roli. To vše v době, kdy Black Mesa stále není hotová. Už chybí ale jen poslední krůček.

Black Mesa je předělávkou kultovní hry z roku 1998. Její velká část je hotová už několik let, ale pokud toužíte i po kapitole Xen, tak tu stále hra neobsahuje. Je to proto, že ji se autoři rozhodli pojmout mnohem komplexněji, a tak z nějaké hodinky, která byla v původní hře, se stala výrazně větší část, která vzniká na čistém papíře. Pokud chcete, její pasáže jsou dostupné v rámci bety. S novým updatem je tam Xen již kompletní.

V podstatě se dá říct, že je konečně Black Mesa v cíli. To poslední, co zbývá, je vyladit veškeré technické problémy, které jsou s betou spojené, a vydat finální verzi. Pravdou je, že hra má zatím problémy se požadavky a vyžaduje ještě notně zabrat co se týče optimalizace, ale poslední build by měl být v tomto ohledu výrazně lepší.

Změn je samozřejmě mnohem víc, nová verze opravuje i hromadu dalších chyb, ale to nejtěžší už mají lidé z Crowbar Collective za sebou. Teď už jen zbývá počkat na definitivní verzi 1.0, která završí dlouholeté čekání. O tom, kdy se tak stane, vývojáři mlčí, my ale čekáme začátek příštího roku. Rok 2020 by tak jen stěží mohl začít pro fanoušky Half-Life lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama