Biomutant předvádí crafting, soubojový systém a průzkum světa v gameplay ukázce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Biomutant předvádí crafting, soubojový systém a průzkum světa v gameplay ukázce

Biomutant předvádí crafting, soubojový systém a průzkum světa v gameplay ukázce

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 5. 2021 12:07 1

Očekávaný Biomutant po několika odkladech konečně přicupitá koncem května. Autoři se tedy podělili o gameplay záběry, které napovídají, co lze od akčního RPG očekávat.

Reklama

  • Příběh se větví, hra obsahuje dva konce
  • Na hráče čeká bohatý crafting
  • Soubojový systém spoléhá na komba, která jsou navázána na konkrétní zbraně

Ukázku přináší server Game Informer, ve 12 minutách ukazuje průzkum open-world světa, vedlejší aktivity, šarvátky, nebo způsob vyprávění a příběhové volby.

Redaktoři prozradili, že se herní svět dělí na sedm různých biomů, zmutovaný hrdina může narazit i na zóny, kde není radno zůstávat příliš dlouho, jelikož negativně ovlivňují jeho zdravotní stav, například kvůli radiaci. Hráči si však časem mohou vypěstovat jistou rezistenci, což umožní dané lokace prozkoumat pečlivěji. Dle autorů se vyplatí komunikovat s NPC postavami, protože v rozhovorech často naznačí, kde se ukrývají vzácné předměty. Příběh se postupem času maličko větví, což souvisí s kmenem, s nímž hráči spolupracují, hlavní dějová linka nabídne dva různé konce.

Základem soubojového systému jsou komba, která jsou navázána na určitý typ zbraně. Chlupatý hrdina je naštěstí šikovný kutil. Vše dokáže rozebrat do posledního šroubku, což mu umožňuje sestrojit si zbraň na míru. Z ukázky vyplývá, že bude možné spojit cokoliv s čímkoliv, možnosti jsou evidentně nekonečné. V soubojích dojde dokonce i na bullet time, ty nejhezčí scény lze pak zachytit skrze režim pro pořizování fotografií.

Biomutant dorazí 25. května na PlayStation 4 a Xbox One, na konzolích nové generace pak podle všeho poběží bez dodatečných úprav. Novinka míří i na PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama