Skyrim Anniversary Edition nabídne i úkoly inspirované Morrowindem a Oblivionem
i Zdroj: Hrej.cz
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition Novinka Skyrim Anniversary Edition nabídne i úkoly inspirované Morrowindem a Oblivionem

Skyrim Anniversary Edition nabídne i úkoly inspirované Morrowindem a Oblivionem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 10. 2021 09:30 1

Desetiroční oslava Skyrimu přinese pomrknutí i na dřívější představitele série. Ve společnosti tří původních rozšíření – Dragonborn, Dawnguard a Hearthfire – stejně jako více než 500 kusů prémiového obsahu Creation Club dorazí i oživená vzpomínka na Morrowind a Oblivion. Třetí a čtvrtý díl ze série The Elder Scrolls se nakrátko vrátí prostřednictvím dvojice příběhových linek.

Reklama

  • Bethesda přibližuje rozšiřující obsah pro výročí Skyrimu
  • Na videu ukazuje, že Skyrim Anniversary Edition přinese i úkol s motivem Morrowindu a Oblivionu

Třetí díl zasazený do východní provincie temných elfů připomene pohnutou historii Tamrielu skrze obsah Ghosts of the Tribunal. Jeho hlavním přínosem kromě návratu ke známé látce bude možnost odemčení více než tuctu kusů vybavení odkazujících na bohatou zbrojnici Morrowindu. 

Oproti tomu čtvrtého, do středozemského Cyrodilu posunutého dílu se dočkáme ve vedlejší lince The Cause. Hráč se v ní ujme role hrdinného zastavitele náboženského řádu Mythic Dawn, jehož cílem je kromě uctívání daedrického prince Dagona i utvoření a využití nových bran Oblivionu. Odměnou za zmaření jejich plánů na zničení světa se stanou nové tematické zbraně či schopnost vyvolat si vlastního deadrického oře.

Pokud jde o bližší nástin té části obsahu, kterou majitelé Speciální edice obdrží zdarma, ani zde se Bethesda nebojí detailů. Kromě nejobsáhlejšího komunitního výtvoru z Creation Club – Saints & Seducers – dorazí do Tamrielu i cizokrajná karavana Khajiitů nebo drsnější survival režim. Opakovanou novinkou, která byla hráčům již představena, a uzavírá tak trojici, resp. čtveřici neplacených dodatků, se nakonec stává přidání rybolovu a 20 nových druhů vodních živočichů. 

Jde-li na druhou stranu o samotnou cenu edice či upgradu ze Speciální edice, za nějž se vám odemkne i zbytek obsahu, v tomto ohledu Bethesda mlčí. Už nyní nicméně na základě tweetu od Petea Hinese víme, že předplatitelé Game Passu obdrží při vydání blíže neupřesněnou slevu na druhou ze zmíněných možností. Ať už bude rovněž cena ve výsledku jakákoli, je dobré vyzdvihnout i komunitní obavu, že nová edice nemusí být kvůli změně kódu plně kompatibilní s předchozí sadou modifikací. 

Skyrim Anniversary Edition vychází na konzolích i PC 11. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama