Battlefield dostane příběhovou kampaň od nového studia, z DICE zase odchází dlouholetý veterán Battlefieldu
i Zdroj: DICE
Novinka Battlefield dostane příběhovou kampaň od nového studia, z DICE zase odchází dlouholetý veterán Battlefieldu

Battlefield dostane příběhovou kampaň od nového studia, z DICE zase odchází dlouholetý veterán Battlefieldu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 9. 2022 12:05

Situace okolo Battlefieldu zažívá opět turbulence, a to jak v dobrém, tak špatném smyslu. Na jednu stranu se dozvídáme o tvorbě singleplayerové kampaně pro další Battlefield, na druhou stranu ale z týmu odchází velice důležitá tvář celé série Lars Gustavsson.

Reklama

  • EA oznamuje nové studio Ridgeline Games, které vytvoří SP kampaň pro Battlefield
  • Zároveň ale ze studia odchází dlouholetá tvář Battlefieldu Lars Gustavsson

Nejdříve si odbudeme špatnou zprávu. Velice zkušený veterán se na Battlefieldu podílel dvě dekády, už od původního Battlefield 1942. Po této době se ale „Mr. Battlefield“ rozhodl zkusit nové dobrodružství – tedy alespoň takové je oficiální vyjádření. Jaké jsou skutečné důvody, i vzhledem k relativně nedávnému odchodu generálního ředitele DICE Oskara Gabrielsona, jsou ale neznámé.

Teď ale k dobré zprávě. EA nechalo založil nové studio pod názvem Ridgeline Games, které povede Marcus Lehto, jeden z tvůrců Halo. Ten se do studia dostává po nepovedeném vydání Disintegration. Původně nám EA pouze oznámilo, že se jeho studio bude soustředit na další first-person střílečku, až nyní vychází najevo, že půjde o singleplayerovou kampaň zasazenou do světa Battlefieldu - nejde ale o součást Battlefield 2042.

„Marcus sebou přináší dlouhou historii tvoření fascinujících světů a vzrušujících příběhů v rámci Battlefieldu. Za ním stojí světový tým, který bude vést a vytvoří příběhovou kampaň zasazenou ve světě Battlefieldu, která zapojí hráče novými a zajímavými způsoby, zatímco stále zůstane věrný klasickým elementům této série,“ píše se v tiskové zprávě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama