Battlefield 2042 omezí počet hráčů na minulé generaci konzolí. Battle royale režim se nechystá
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 omezí počet hráčů na minulé generaci konzolí. Battle royale režim se nechystá

Battlefield 2042 omezí počet hráčů na minulé generaci konzolí. Battle royale režim se nechystá

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 6. 2021 11:34

Battlefield 2042 byl včera představen první trailerem, tím se ale teprve roztočil informační kolotoč. DICE mimo jiné poskytlo detaily k chystaným režimům.

Reklama

  • Na konzolích minulé generace je počet hráčů limitován na 64, další paltformy zvládnou dvojnásobek
  • DICE dělí zážitek z multiplayeru na tři základní segmenty
  • Vývojáři připravili tradiční režimy i novinky
  • Battle royale pro nový Battlefield nyní v plánu není

Už jsme informovali, že pokračování válečné vřavy nepřinese singleplayerovou kampaň. Z DICE zcela otevřeně zaznělo, že právě multiplayer je tím, co umí nejlépe, veškerou pozornost tedy věnovali právě tímto směrem.

První zásadní informace se týká počtu hráčů na bojišti. Limit se zvyšuje z 64 na 128 bojovníků, to ale platí pouze pro PC a konzole nové generace. Na strojích PlayStation 4 a Xbox One je počet omezen na 64, což se patrně projeví i v měřítku map.

Online zážitek vývojáři rozdělili na tři základní segmenty. All-Out Warfare je v podstatě klasickým Battlefieldem s tradičními režimy jako je Conquest a nově také Breakthrough, v němž týmy střídají role útočníků a obránců. 

Hazard Zone už autoři popisují jako něco, s čím se fanoušci značky zatím nesetkali. Bližší informace si ale šetří na později. Podle všeho by mělo jít o režim zaměřený na týmovou hru, spekuluje se, že hlavním úkolem bude rychlé obsazení konkrétní oblasti, získání určitého předmětu a rychlý úprk. 

Ani o třetí části toho zatím moc nevíme. DICE nicméně dodává, že z ní budou mít radost především veteráni, kteří už s Battlefieldem nějaký čas strávili. Spekuluje se o strategickém commander režimu, fanoušci si vzpomněli také na Titans z Battlefield 2142. Více informací se dozvíme skrze EA Play Live 2021, akce se uskuteční 22. července.

Autoři zároveň potvrdili, že nyní nemají v plánu žádný battle royale režim. Co se týče spekulované free-to-play části, tu zatím nechtějí nijak komentovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama