Battlefield 1 se dočkal překladu od fanoušků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlefield 1 se dočkal překladu od fanoušků

Battlefield 1 se dočkal překladu od fanoušků

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 12. 2016 11:34
Reklama

Vánoce se blíží a kromě rodinného kruhu je možná strávíte v bahnitých zákopech první světové války v jedné z nejlepších letošních stříleček. Řeč je samozřejmě o Battlefieldu 1 a pokud tak úplně nevládnete angličtinou a pod dělostřeleckou palbou jen stěží hledáte slovníček, určitě vás potěší, že se PC verze hry dočkala fanouškovského překladu.

Ten má na svědomí skupina překladatelů, vystupující pod názvem SaKra tým. Čeština je dostupná v celé hře s výjimkou několika výrazů v multiplayeru, které si hra aktualizuje přes internet. Jedná se ale prakticky pouze o údaje v sekci s názvem Voják a několik dalších drobností, jako jsou statistiky na konci zápasu nebo načítací obrazovky. Singleplayerová kampaň je pak v češtině kompletně. Menší problém nastává jen u delších záznamů v kodexu, které postupně odemykáte. U těch delších se totiž nesprávně zobrazují konce textů, tento problém však leží na straně autorů hry a vyskytuje se i v anglickém originále.

Podobně jako v případě nedávné Civilizace VI vznikl i překlad Battlefieldu 1 za finanční podpory společnosti Xzone.cz. Ta se o podobné projekty stará dlouhodobě a jako jediný obchod se tak podílí na rozvoji české herní scény. Zákazníci Xzone si již nyní mohou češtinu exkluzivně stáhnout ze zákaznické sekce e-shopu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama