Baldur's Gate 3 se dočká oficiální podpory módů na konzolích
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Baldur's Gate 3 se dočká oficiální podpory módů na konzolích

Baldur's Gate 3 se dočká oficiální podpory módů na konzolích

Dominik Tománek

Dominik Tománek

23. 2. 2024 14:30 4

Tvůrci z Larian Studios se rozhodli podat modderům pomocnou ruku. V průběhu tohoto roku chystají vydat systém oficiální podpory, který by měl dorazit na konzolové verze hry.

Reklama

  • Larian Studio si uvědomují, že aktualizace rozbíjejí módy a chtějí hráčům pomoct
  • „Robustní“ plán podpory by měl dorazit ještě letos 
  • Řešení je už hotové, vývojáři ho momentálně testují a ladí

Vývojáři z Larian momentálně pracují na „robustním“ plánu podpory modů. Výsledek plánu by se měl hráčům dostat v pozdější části tohoto roku a měl by zajistit, aby se mody vytvořené uživateli nerozpadly při každé aktualizaci nebo opravě. Nejzajímavější částí tohoto oznámení však je, že plán zahrnuje multiplatformní podporu modů, což naznačuje, že by si hráči brzy mohli stáhnout módy i na PS5 a Xbox Series X/S. 

Baldur's Gate 3 je již nyní jednou z nejčastěji modifikovaných her všech dob. Není se co divit, protože otevřenost a volnost gameplaye k módování vybízí. Už teď na PC existuje celá řada modů, ale neustálé aktualizace hry mohou způsobit, že tvorba modů je poněkud obtížná, někdy je rozbíjí a nutí moddery, aby je podle potřeby aktualizovali. I proto se po nedávném patchi někteří moddeři ozvali s tím, že nestíhají módy opravovat.

A právě Michael Douse se při oznámení posledního hotfixu obrátil přímo na hráče. Na Twitteru vyjádřil lásku studia Larian Studios ke komunitě modderů a oznámil, že Larian pracují na tom, aby do hry na PC i konzolích přinesli velkou podporu modů. Řešení je už prý prakticky hotové, ale vývojáře teď čekají měsíce testování a úpráv finální podoby. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama