Autoři z CoD a Warzone odstranili gesto “ok”
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři z CoD a Warzone odstranili gesto “ok”

Autoři z CoD a Warzone odstranili gesto “ok”

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 7. 2020 10:29 17
Reklama

Série Call of Duty přišla o jednu z nejpoužívanějších emocí. Gesto “ok”, ve formě klasického symbolu O vytvořeného ukazováčkem a palcem, zmizelo s poslední aktualizací z her Call of Duty: Modern Warfare i Call of Duty: Warzone.

Přesný důvod vývojáři ze studia Infinity Ward i vydavatelé Activision nespecifikovali, hovoří se ale o problémech s rasistickou asociací.

Toto gesto totiž bývá spojováno s myšlenkami tzv. white supremacy a potažmo neonacismem a obecně rasismem. Na tuto skutečnost poprvé upozornil server Eurogamer a poukázal na to, že emoce z her zmizela 30. června, kdy byla vydána poslední velká aktualizace. 

RIP to the “okay” gesture from r/modernwarfare

Deník New York Times nicméně upozornil na to, že nejde o nijak hluboce zakořeněnou symboliku, negativní význam jinak často používanému gestu přisoudili až uživatelé sociální sítě 4chan, kteří v roce 2017 spojili “ok” s rasismem v rámci internetového trollingu. V souvislosti se současnými událostmi a veřejnou diskuzí ale toto spojení sílí a vyvolává stále větší emoce. (Zdroj: Kotaku)

Vývojáři oblíbené gesto nahradili jiným, nazvaným Crush. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama