Autoři střílečky The Ascent slibují uvěřitelný kyberpunkový svět a poctivou akci až pro čtyři hráče
i Zdroj: Hrej.cz
The Ascent Novinka Autoři střílečky The Ascent slibují uvěřitelný kyberpunkový svět a poctivou akci až pro čtyři hráče

Autoři střílečky The Ascent slibují uvěřitelný kyberpunkový svět a poctivou akci až pro čtyři hráče

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 7. 2021 11:46

Příští týden se nám do rukou dostane izometrická střílečka The Ascent, která patří mezi nejzajímavější indie projekty poslední doby. Autoři ze studia Neon Giant se nyní přihlásili prostřednictvím patnáctiminutového videa, v němž popovídali o nejdůležitějších aspektech hry.

Reklama

  • Vývojáři představili základní pilíře kooperační střílečky The Ascent
  • Slibují uvěřitelný svět, propracované postavy a pokročilý cover systém
  • Hra vyjde příští týden, od prvního dne bude dostupná v Game Passu

Vývojáři hned úvodem prozradili, že patří mezi velké milovníky kyberpunku. V případě The Ascent čerpali inspiraci v podobně laděných hrách, knihách i komiksech. Jedním z úkolů bylo vytvořit bohatý svět, který si žije vlastním životem. Už samotné prostředí by mělo vyprávět malé příběhy, například skrze graffiti na okolních zdech.

Uvěřitelným dojmem by měly působit i zdejší rezidenti. Postavy si hledí svého, věnují se každodenním činnostem. Hráči tak mohou potkat třeba skupinu přátel během grilovačky. Postavy jsou zároveň připraveny rychle reagovat na okolní dění. Jak zaznívá ve videu, hráč může střelbou do vzduchu civilisty donutit k útěku a zajistit tak, aby se mu nepřipletli před mířidla.

Značná část videa se věnuje akčním pasážím. Základním prvkem jsou předměty, za které se hráč může schovat, cover systém však mohou využít i nepřátelské jednotky. Autoři se nechtěli zbytečně spoléhat na skripty, nepřátelé jsou ve většině případů procedurálně generováni, což ve výsledku znamená, že by každý průchod měl být jiný.

Sluší se dodat, že hra podporuje kooperaci až pro čtyři hráče. The Ascent vyjde 29. července na konzolích Xbox One, Xbox Series a na PC. Hned od prvního dne bude k dispozici v nabídce Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama