Autoři Sleeping Dogs plánovali druhý díl
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Sleeping Dogs plánovali druhý díl

Autoři Sleeping Dogs plánovali druhý díl

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 11. 2016 13:16 8
Reklama

Kanadské studio United Front Games si vysloužilo ostruhy městskou akcí Sleeping Dogs, ale neúspěchy v podobě Triad Wars a Smash+Grab mu zlomily vaz. Fanoušci dlouho spekulovali, proč se autoři nepustili do pokračování hongkongského open worldu, který by měl podle mnoha hráčů větší šanci na úspěch. A vývojáři s druhým dílem skutečně počítali.

Magazín Waypoint přinesl zajímavé informace na adresu Sleeping Dogs 2 ve svém rozsáhlém tématu. Mělo jít o mimořádně ambiciózní počin, který United Front Games nabídli Square Enix už začátkem roku 2013, tedy nedlouho po vydání prvního dílu. Waypoint se dostal k design dokumentu, který naznačuje, jak smělé plány autoři Sleeping Dogs měli.

Pro dvojku plánovali rozvětvený příběh, procedurálně generované mise, podporu kooperace a dokonce i možnost zapojit se do hry s chytrým mobilem či tabletem. Doprovodná aplikace pro dotyková zařízení by fungovala i bez hry samotné jako free-to-play titul. Hráč by ale jejím prostřednictvím mohl ovládat také policejní složky a tyto kroky by měly přímý dopad na dění ve Sleeping Dogs 2. Zní to trochu na způsob toho, co nabídla appka k prvním Watch Dogs.

I když by stále byl v hlavní roli singl, koketovali autoři s různými MMO prvky, které by umožnily spojit jednotlivé hráče a jejich světy. Od toho by se odvíjela třeba úroveň kriminality ve městě. Jak už dnes dobře víme, nic z toho se bohužel nemělo stát skutečností, a tak není divu, že se United Front Games o několik měsíců později pustili raději do Triad Wars, které nabídly něco z této vize v o poznání skromnějších podmínkách. Hra postavená z velké části na technologii a obsahu Sleeping Dogs však hráče neoslovila a nikdy se nedostala z fáze otevřeného otestování.

Hlavním hrdinou regulérního pokračování by opět byl tajný policista Wei Shen, který by se ale z Hongkongu přestěhoval hlouběji do Číny. Jeho parťákem se měl stát zkorumpovaný Henry Fang, přičemž bychom si zahráli za obě postavy.

Square Enix se namísto toho rozhodli však více zaměřit na značky jako Hitman nebo Tomb Raider, které dostaly u vydavatele přednost. Na Sleeping Dogs 2 by tak chyběly potřebné finanční prostředky. Jelikož vydavatel stále vlastní práva na tuto IP, je stále možné, že se k ní někdy v budoucnu zase vrátí. Už to ale nebude s pomocí původních autorů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama