Autoři herního Friday the 13th pracují na nových Ghostbusters
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři herního Friday the 13th pracují na nových Ghostbusters

Autoři herního Friday the 13th pracují na nových Ghostbusters

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 10. 2021 11:03

Už brzy budeme moci zavolat nové virtuální Krotitele duchů. Studio IllFonic, autoři poměrně úspěšného multiplayerového slasheru Friday the 13th: The Game, totiž pracují na nové, blíže nespecifikované hře s ochránci pořádku v hlavní roli. Dle spekulací by navíc mohlo jít o herní doprovod připravovaného snímku Ghostbusters: Afterlife, studio má totiž s adaptováním filmů bohaté zkušenosti.

Reklama

  • Autoři herních adaptací Pátku třináctého a Predátora tvoří nové Ghostbusters
  • Ke značce se zřejmě dostali skrze partnerství se Sony
  • Žádné podrobnosti zatím neznáme

S informací přišel Raphael Saadiq, hudební producent, umělec a mimo jiné i spoluzakladatel zmíněného studia. O vývoji nových Ghostbusters se zmínil v jedné z epizod kulturního a hudebního podcastu Questlove Supreme, čehož si všiml až magazín PCGamesN. Žádné podrobnosti ale neposkytl. Ostatně se jedná o hudební podcast, kde hry rozhodně nejsou klíčovým předmětem diskuze.



IllFonic zatím nemají příliš oslnivý seznam tvorby. Jejich první velký titul Friday the 13th: The Game sice vygeneroval slušná čísla a zaujal spoustu fanoušků hororových filmů, u kritiků ale sklízel spíše rozpačitá a nízká hodnocení. Další pokus o využití filmové licence, loňský projekt Predator: Hunting Grounds pak dopadl podobně, tentokrát ale nezaujal ani fanoušky. Mimochodem, v tomto kontextu dávají nové informace smysl, značka Ghostbusters totiž patří Sony, přičemž Sony u Predator: Hunting Grounds figurovala jako vydavatel.

Krotitelé duchů patří k velmi oblíbeným popkulturním značkám, z herního hlediska ale nijak objevně využiti nebyli. Většina adaptací vznikla před rokem 2000. Až v roce 2009 vyšla solidní 3D akce Ghostbusters: The Video Game, která se o deset let později dočkala remasteru. Mezitím vyšly také dvě shoot’em’up akce Sanctum of Slime (2011) a Ghostbusters (2016), obzvláště druhá zmíněná byla ale přijata velmi negativně.

Filmové pokračování Afterlife by mělo do kin dorazit v listopadu. Půjde o pokračování původních dvou snímků, vrátí se tedy velká část původního ansámblu včetně Billa Murrayho, Dana Aykroyda nebo Sigourney Weaver. Ty doplní mladší herci, mimo jiné Paul Rudd nebo Finn Wolfhard.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama