Autoři Halo Infinite pojmenovali kosmetický předmět k výročí konce otroctví po opici, teď se omlouvají
i Zdroj: PCGamer
Halo Infinite Novinka Autoři Halo Infinite pojmenovali kosmetický předmět k výročí konce otroctví po opici, teď se omlouvají

Autoři Halo Infinite pojmenovali kosmetický předmět k výročí konce otroctví po opici, teď se omlouvají

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 6. 2022 08:40

Studiu 343 Industries, stojícímu za populární multiplayerovou střílečkou Halo Infinite, se povedl nepříliš šťastný kousek. K příležitosti “Juneteenth”, tedy federálního svátku slavícího osvobození afroamerických černochů z otroctví, připravilo speciální upomínkové kosmetické předměty. Jeden z nich ale nesl jméno primáta.

Reklama

  • Halo Infinite se objevil Juneteenth doplněk se jménem opice
  • Studio se za chybu omlouvá

Konkrétně šlo o jmenovku, respektive její alternativní barevnou kombinaci. Zatímco ta primární byla nazvána správně Juneteenth, sekundární nesla název Bonobo. Ten označuje méně známý druh šimpanze, tedy velké opice. V souvislosti s tématikou černošského otroctví jde samozřejmě o dost třaskavou skutečnost.

Jméno ze hry velmi rychle zmizelo, bylo nahrazeno pojmem Freedom, a ředitelka studia Bonnie Ross přispěchala s omluvou. Další zaměstnanci studia následně vysvětlili, že se označení dostalo do aktualizace omylem a primárně označuje léta používaný nástroj, skrze který vývojáři upravovali prvky hry.

Profesionální hráč Halo Brad “aPG” Laws ale už předtím poukázal na to, že musela změna projít komplikovaným schvalovacím procesem a studio tvrdě zkritizoval. Naopak jiní členové komunity chválí, že byla reakce na výtky hráčů mimořádně rychlá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama