Atari VCS je v prodeji, jaký HW jej pohání?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Atari VCS je v prodeji, jaký HW jej pohání?

Atari VCS je v prodeji, jaký HW jej pohání?

David Plecháček

David Plecháček

31. 5. 2018 08:25 5
Reklama

Ataribox, dnes už známý pod obchodním označením Atari VCS, nás pronásleduje od loňského veletrhu E3. Tehdy společnost produkt představila, ale kromě designu neřekla vůbec nic. Až s postupem času jsme se dovídali její funkce a účely, ale stále jsme nevěděli, co bude takříkajíc pod kapotou. Dnes začaly předobjednávky skrze IndieGoGo, a tak konečně známe úplně vše.

Předně, Atari nastavilo minimum na sto tisíc dolarů, a s měsícem do konce tuto metu hravě překonalo. Právě teď je konzole za hranicí dvou milionů dolarů. Někteří dokonce spekulují nad tím, jestli VCS nepřekoná i rekord mezi konzolemi, který drží zařízení OUYA. Výrobce tehdy v kampani získal přes osm a půl milionu dolarů. Samozřejmě ale Atari nemohlo prodávat zajíce v pytli, a tak konečně prozradilo, co se bude starat o nový domácí systém.

Procesorem má být APU sedmé generace Bristol Ridge A10 od společnosti AMD. Přesnější model není znám, sedmá generace A10 je ale buď 9700, nebo slabší 9700E. Frekvence dosahuje základního taktu 3,0 až 3,5 GHz, procesory jsou ale schopné přetaktovat se na 3,5, respektive na 3,8 GHz. S tímto základem se vážou karty Radeon R7. Překvapením je pouhých 4 GB DDR4 RAM, a možná i velikost interního úložiště – pouhých 32 GB. To se dá nicméně navýšit prostřednictvím externího harddisku nebo SD karty.

Jak už víme, Atari VCS bude postavený na operačním systému Linux. To znamená, že na něm budou fungovat i hry ze Steamu, které Linux podporují – pokud tedy splní minimální požadavky. O to příjemnější je záruka podpory klávesnicí a myši. V balení ale bude původní retro Joystick a také moderní gamepad. No a poslední zajímavou zprávou je fakt, že Atari nechystá žádné služby předplatného. Cloud a další současné vymoženosti budou všem přístupné od začátku.

A teď to nejdůležitější. Koupíte si Atari VCS za cenu začínající na dvou stech dolarech, nebo vás toto zařízení nechalo chladné?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama