Ashraf Ismail po vyhození z Ubisoftu posílil jednu z divizí Tencentu
i Zdroj: Gamesindustry.biz
Byznys Novinka Ashraf Ismail po vyhození z Ubisoftu posílil jednu z divizí Tencentu

Ashraf Ismail po vyhození z Ubisoftu posílil jednu z divizí Tencentu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 7. 2022 14:28

Kontroverzní kreativní ředitel série Assassin’s Creed Ashraf Ismail se vrací k hernímu vývoji. Bývalý zaměstnanec Ubisoftu, který byl v roce 2020 vyhozen kvůli četným obviněním z obtěžování žen a podvádění své manželky, se připojil ke studiu TiMi spadajícímu pod čínský holding Tencent. Dle magazínu Axios se k němu připojují další bývalí kolegové.

Reklama

  • Ashraf Ismail se vrátil do herního vývoje
  • Potichu se stal součástí jednoho ze studií Tencentu
  • Spolupracuje s řadou bývalých kolegů

Ismail do léta roku 2020 působil jako vlivný kreativec série Assassin’s Creed a řídil vývoj tehdy aktuálního pokračování Valhalla. Během roku ale vypukla masivní kauza týkající se sexuálního obtěžování a toxického prostředí na pracovištích Ubisoftu. Ashraf (neplést s jmenovcem Ramim, který naopak působí jako aktivista bojující za diverzitu v herním průmyslu) tehdy čelil obviněním, dle kterých měl řadě žen, včetně fanynek série Assassin’s Creed, nabízet schůzky a zamlčoval, že je ženatý. 

V návaznosti na obvinění byl role kreativního ředitele zbaven a později Ubisoft opustil úplně, i když firma nikdy oficiální důvod pro vyhazov nezveřejnila. Společně s tím se úplně stáhl z veřejného dění a dle svých slov se snažil zachránit svůj rodinný život.

Magazín Axios nyní poukázal na to, že Ismail pracuje jako konzultant v montrealském studiu TiMi, a spolupracuje s řadou vývojářů, kteří se dříve podíleli na sérii Assassin’s Creed pod jeho vedením. Studio avizuje, že si Ismail počíná naprosto profesionálně a „neustále ukazuje snahu učit se a růst jako člen týmu i jako člověk“.

TiMi Studio Group se podílí na úspěšných mobilních titulech Call of Duty Mobile, Arena of Valor nebo Honor of Kings.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama