Ashen dorazí na Steam i GOG ještě tento rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ashen dorazí na Steam i GOG ještě tento rok

Ashen dorazí na Steam i GOG ještě tento rok

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

27. 8. 2019 08:00 1
Reklama

Ashen, překrásně stylizovaná soulsovka od novozélandských vývojářů ze studia Aurora44 o sobě znovu dává vědět. Ne však kvůli případnému rozšíření či dodatečnému obsahu, ale abychom věděli, že hra brzy dorazí na GOG i Steam.

Rok se tedy s rokem sešel a podobně jako u nedávno rozebíraného RPG Hades i u Ashenu brzy vyprší roční EGS exkluzivita, a hře tak již nebude nic bránit ve vstupu na zbylé platformy. A jelikož oba tituly vyšly zhruba ve stejné době, není asi těžké odhadnout, že i samotné znovuvydání bude obdobné. Abychom to však neprotahovali, Ashenu se dočkáme ještě tento rok, konkrétně 9. prosince, kdy hra taktéž zamíří na PS4 a Nintendu Switch.

Pakliže jste o Ashenu nic neslyšeli, jedná se o hru, jejíž primární pramen inspirace tvoří akční série Dark Souls. Z té si odnáší jak nesmlouvavý soubojový systém, kde smrt nikdy nečíhá daleko, tak i natolik typický styl vyprávění děje skrze drobné náznaky a narážky. Aby se však hra od svého zdroje inspirace dostatečně odlišila, nabízí i řadu novátorských prvků, z nichž nejvíce vystupuje silný důraz na kooperaci dvou hráčů bez jakékoli možnosti vzájemné komunikace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama