Armu 3 čekají už desáté narozeniny. Chystají se slevy, stream i nadílka nových hraček
i Zdroj: Bohemia Interactive
Arma 3 Novinka Armu 3 čekají už desáté narozeniny. Chystají se slevy, stream i nadílka nových hraček

Armu 3 čekají už desáté narozeniny. Chystají se slevy, stream i nadílka nových hraček

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 9. 2023 13:30

Arma 3, která je nejen u nás považována za úspěšný vojenský simulátor, se po úspěšném prodeji 10 milionů kusů dočká i stejně kulatého výročí. Čeští vývojáři z Bohemia Interactive s novou zprávou připomněli, že na 12. září roku 2013 připadla chvíle, kdy vyšla plná verze, z čehož pro nás vyplývá, že už příští úterý oslaví hra 10 let.

Reklama

  • Arma 3 oslaví během 12. září desáté narozeniny od vydání plné verze
  • Na hráče čeká výroční stream, slevové akce i bezplatná aktualizace

Na oslavu milníku, který pro Bohemia Interactive znamená nejen 10 let dlouhé práce, ale i vzpomínku na uvedení jejich dosud největší hry, plánuje studio více událostí najednou. Tou první a asi i největší je livestream, který čeká na hráče přímo na den výročí, 12. září. Stream bude možné sledovat od 18:00, kdy se objeví na Twitchi a YouTubu.

Další cestou, kterou budete moci výročí oslavit, budou slevové akce a update. S příchodem 12. září se stane prvně i to, že hra zahájí na Steamu čtrnáctidenní akce zlevňující herní obsah až o 80 % (základní hra i DLC), a dále to, že s novou aktualizaci přejde na verzi 2.14. 

Předmětem tohoto neplaceného updatu, který dorazí ve stejný den, jako přijde výročí, bude dodání vícero oprav a také nových assetů. Vedle nových možností "extrémního" nastavení grafiky, které potrápí vaše PC, jde např. o tank T-100X "Futura" Railgun, předmět Battlefield Memorial a skupinu menších předmětů z Project Argo v programu Bohemia Incubator.

Pokud jde o hru jako takovou, zde se můžeme vrátit k tomu, že ač plná verze teď oslaví plných 10 let, verze, kterou hráči hráli jako první, tak učinila už dříve. Řeč je samozřejmě o původně vydané alfě, která vyšla ve roce 2013 už v březnu a byla jedním z pionýrů pro Steam Early Access, který je dnes standardem při vydávání her. 

Hře se od té doby, co v září naplno vyšla, dařilo pak opravdu hodně. Už úvodem jsme se dotkli toho, že studio dodnes prodalo přes 10 milionů kusů základní hry, přičemž dále lze dodat, že vyvinulo i přes 50 bezplatných updatů, 10 DLC balíčků a 2 velká rozšíření. 

K tomu si připočítejte navíc ještě to, že do dnešního dne vyšlo i 5 Creator DLC od studií třetích stran a společně s nebývalou podporu komunity máte obsah, který má jen málokterá hra. Jen pro představu uvádí studio například to, že pro Steam Workshop vzniklo dodnes již okolo 300 tisíc kusů komunitního obsahu, včetně bezplatných scénářů, assetů, zvuků a kompletních konverzí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama