Animal Crossing: NH trhá evropské rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Animal Crossing: NH trhá evropské rekordy

Animal Crossing: NH trhá evropské rekordy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 3. 2021 14:37 1

Loňský megahit Animal Crossing: New Horizons nebyl úspěšný jen v Japonsku a Spojených státech, uchvátil i hráče v Evropě. Jistě mezi svými známými najdete řadu hráčů i nehráčů, kteří propadli kouzlu ostrovů, pomerančů, motýlů a zvířátek. Dohromady jich ve starém světě bylo přes 7 milionů a tvořili tak velkou část z celkových 31,2 milionu prodaných kusů.

Reklama

Data v sobě zahrnují fyzické i digitální kopie a ve výsledku znamenají, že hra trhla rekord nejprodávanějšího titulu během prvního roku, alespoň co se her přímo od Nintenda týče. 

Dle loňských dat agentury GFK se New Horizons prodávaly nadmíru dobře ve všech pozorovaných státech Evropy (včetně České republiky a Slovenska), ve Francii šlo o nejprodávanější hru vůbec, ve zhruba polovině států se dostala do první trojky. To samé ale platí i pro Mario Kart 8: Deluxe, Nintendo tedy prožilo mimořádně úspěšný rok. Tato data nicméně zahrnují jen fyzické kopie her. Jasným králem Evropských prodejů je mimochodem FIFA, její poslední ročník byl kromě Francie, Finska a Ruska nejprodávanější krabicovou hrou všech států.

„Jsme velmi vděční, že byla Animal Crossing: New Horizons pozitivně přijata tolika hráči po celé Evropě. Animal Crossing zde byla dlouhodobě velmi populární značka a za její dlouhodobý růst vděčíme především lásce našich fanoušků,“ okomentoval oznámení prezident evropské pobočky Nintenda Stephan Bole.

Hrajete stále New Horizons? Nebo jste vábení hypoték psíka mývalovitého stále odolali?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama