Android hry expandují na Windows. Google oznámil aplikaci Google Play Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Android hry expandují na Windows. Google oznámil aplikaci Google Play Games

Android hry expandují na Windows. Google oznámil aplikaci Google Play Games

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 12. 2021 17:17

Mobilní trh je v současné chvíli dominantou herního průmyslu, pochopitelně je ale stále kam růst. Nevýhodou, respektive překážkou třeba pro počítačové hráče může být nutnost dotykového ovládání i malý displej, což někteří hráči řeší emulátory mobilů na počítač. To ale už brzy nebude potřeba, minimálně v případě systému Android. Google totiž oficiálně expanduje na počítače.

Reklama

  • Google zpřístupňuje Android hry na počítačích
  • Aplikace Google Play Games dovolí nativní hraní mobilních her na PC i tabletech
  • Expanze proběhne příští rok

Tuto novinku společnost oznámila skrze malý teaser trailer na akci The Game Awards, kterému ale očividně nebyla vůbec věnována pozornost. Služby Google se rozšíří o aplikaci Google Play Games, která má vyjít příští rok. Bude podporovat Android hry na počítačích a tabletech s operačním systémem Windows.

Dle vyjádření mluvčí společnosti postavil Google tuto aplikaci úplně od základů, nejde tedy o spojenectví s BlueStacks, které patřilo mezi nejpoužívanější emulátory na trhu. Google Play Games mají přinést moderní funkce, jako například pozastavení hraní na mobilu a plynulý přechod na počítač. Hry poběží nativně, Google tedy nebude využívat cloudové technologie. Aplikace by měla dorazit příští rok.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama