Americké FTC chce zablokovat akvizici Activision Blizzard. Regulátoři Microsoftu nevěří, podávají žalobu
i Zdroj: Activision Blizzard
Novinka Americké FTC chce zablokovat akvizici Activision Blizzard. Regulátoři Microsoftu nevěří, podávají žalobu

Americké FTC chce zablokovat akvizici Activision Blizzard. Regulátoři Microsoftu nevěří, podávají žalobu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 12. 2022 13:39

Zatímco Evropská komise a britský regulační úřad CMA stále rozhodují o akvizici Activision Blizzard ze strany Microsoftu, americký regulátor FTC již činí první kroky vztahující se k jeho rozhodnutí – a pozitivní pro Microsoft rozhodně nejsou. Americký úřad totiž podává žalobu s cílem celou akvizici zablokovat.

Reklama


FTC tvrdí, že dokončení této akvizice by „dovolilo Microsoftu potlačit konkurenci vůči svým konzolím Xbox, rapidně rostoucímu předplatnému obsahu i cloudovému byznysu.“ FTC se také odkazuje akvizici ZeniMax Media, kde Microsoft prý ujišťoval regulátory, že hry od Bethesdy nebudou exkluzivní, avšak následně došlo k potvrzení toho, že Starfield bude exkluzivní pro Xbox a PC.

FTC tak věří, že by Microsoft mohl přestat vydávat hry mimo svůj ekosystém, a tím poškodit konkurenci. Proti rozhodnutí tak nepomohlo ani ujištění Microsoftu, že bude Call of Duty vydávat dalších deset let na PlayStation, Steam či Nintendo.

Prezident Microsoftu Brad Smith již vydal prohlášení, že se od prvního dne snaží vyhovět obavám regulátorů a stále věří, že se jim podaří akvizici schválit. Ředitel Activision Blizzard Bobby Kotick pak tvrdí, že tyto novinky jsou „alarmující“, avšak taktéž věří, že se podaří tuto investici dokončit. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama