American Truck Sim rozšíří rozličný Oregon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka American Truck Sim rozšíří rozličný Oregon

American Truck Sim rozšíří rozličný Oregon

David Plecháček

David Plecháček

5. 2. 2018 13:24 3
Reklama

Utíká to, ale jsou to dva roky, kdy vyšlo American Truck Simulator od SCS Software. Pro rostoucí studio to znamená jediné – dvě fronty, na nichž musí bojovat najednou. Vývojářům se to ale daří znamenitě. Z původní Kalifornie už je poměrně rozlehlé území čítající i Arizonu, Nevadu nebo Nové Mexiko, a k tomu stále vychází i DLC k Euro Truck Simulator 2.

Na novější frontě se toho ale děje v posledních dnech o něco víc. Není to tak dávno, co jsme Nové Mexiko recenzovali, a jakmile utichlo počáteční nadšení a bezprostřední uspokojení, lidé začali přemýšlet nad tím, kam dál. Spojené státy jsou rozlehlé, a i když každý nový stát přidává stovky, ne-li tisíce kilometrů, dokud nebudou kompletní, zvědavost neutichne. V rámci výročí ale pražské SCS přestalo mlžit. Směřujeme pomalu ale jistě ke kanadské hranici!

Vypracovat celé západní pobřeží není ve chvíli, kdy máte Kalifornii, zase takový problém. O země slunce jsou ke chladné Kanadě už jen dva státy. Oregon, do nějž se podíváme jako do dalšího státu, a poté ponurý Washington. I z toho důvodu je ale jasné, že nás nečeká žádný drobek. Oregon je totiž devátým největším státem USA. Na rozdíl od okolních států v něm ale není žádná megalopole.

Největším městem je Portland u severozápadní hranice, který čítá přes 600 tisíc obyvatel. Přímo na jih poté najdeme hlavní město Salem, a ještě o kus níže druhé největší město Eugene. Všechny tři města spojuje dálnice vedoucí od jihu ze San Francisca a Sacramenta, přičemž na sever míří do washingtonského Seattlu (a dále do nedalekého kanadského Vancouveru).

Jinak je zbytek státu spíše řídce obydlený. Uprostřed se line Kaskádové pohoří, známé především kvůli sopkám, především kvůli Svaté Heleně. To rozděluje stát prakticky na dvě poloviny, z nichž ta oceánská je ta osídlená a ta východní osídlená jen řídce. Výrazně se liší i podnebí, neboť na západ od hor jsou četné srážky, zatímco na severovýchodě existují i pouště. Jihovýchod je téměř neobydlený.

Podle vývojářů Oregon co do přírody předčí vše, s čím se dosud setkali a vypořádávali. Hluboké lesy, rozsáhlé buše, tichá jezera i velké řeky či hory a vulkány dělají z Oregonu jedinečný stát. To vše bude pochopitelně hra co nejvěrohodněji reflektovat, včetně typů průmyslů a podobně. Kdy? To zůstává otázkou, jelikož datum vydání vývojáři ani nenaznačili.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama