AMD představilo novou generaci procesorů Ryzen, opět se dočkáváme velkého nárůstu výkonu
i Zdroj: AMD
Novinka AMD představilo novou generaci procesorů Ryzen, opět se dočkáváme velkého nárůstu výkonu

AMD představilo novou generaci procesorů Ryzen, opět se dočkáváme velkého nárůstu výkonu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 8. 2022 10:59

AMD ještě před svou konkurencí představilo novou generaci procesorů Ryzen 7000. S tím souvisí také další iterace architektury Zen 4 nebo příslib dlouhodobé podpory patice LGA 1718 a AM5. Hráči toužící po tom nejvyšším výkonu se tak mohou těšit.

Reklama

  • AMD představuje novou generaci procesorů Ryzen
  • Dočkáváme se dalšího skoku výkonu

Celá řada 7000 s architekturou Zen 4 slibuje 29% nárůst výkonu na jednom jádru. Jedním z faktorů je i 5nm FinFET technologie, kterou si AMD přebírá od TSMC. Nové procesory budou úspornější a zároveň výkonnější, nejvyšší model Ryzen 9 7950X je při renderování raytracingu o 57% výkonnější, než Core i9-12900K. Socket AM5 bude podporován roky dopředu a podporuje AM4 chladiče. Nyní se představily čtyři čipsety – X670 a B650 společně s Extreme verzemi. 

Co se samotných procesorů týče, už jsme zmínili Ryzen 9 7950X, nejlepší model nové generace s 16 jádry a frekvencí až 5,7 GHz s příslibem 35% nárůstu výkonu. Při srovnání výkonu na jedno jádro zvládá konkurenci porazit i nejnižší model Ryzen 5 7600X. Obecně AMD ukázalo opět velký skok ve výkonu a jsme zvědaví na testy v reálném prostředí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama