Alyx je pro vývojáře návratem, ne epilogem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alyx je pro vývojáře návratem, ne epilogem

Alyx je pro vývojáře návratem, ne epilogem

David Plecháček

David Plecháček

4. 3. 2020 15:27 1
Reklama

Half-Life: Alyx někteří berou vlastně jako výsměch ze strany Valve. Proč? Protože splňuje vše, o čem se dlouhé roky mluvilo – tedy že nakonec beztak žádný třetí díl (nebo chcete-li třetí epizoda) nevznikne, a když se tak do světa Gordona Freemana vrátíme, bude to jen maximálně v podobě VR hry.

Alyx má být ale něčím víc, Valve od začátku tvrdí, že jde o regulérní díl, který není žádnou jednohubkou. Herní doba sahající někam k 16 hodinám by tomu měla být důkazem. Je to ale ojedinělý výstřelek? Jaké má vlastně Valve se sérií plány, hodlá vydat předělovací díl mezi prvním a druhým dílem a sérii následně zase uložit k ledu?

Určitou nápovědou by mohl být vztah vývojářů k samotné hře. „Half-Life pro nás znamená hodně, a je pro nás neuvěřitlnou odměnou, že si můžeme opět připomenout známé postavy, zasazení nebo mechanismy hry,“ řekl Robin Walker pro Game Informer. Zároveň ale přiznal, že někteří vývojáři už si vývoj druhého Half-Life ani nepamatují. „Mezi vývojáři Half-Life: Alyx je pár takových, kteří si pamatují Half-Life 2, a jen zlomek, kteří zažili i vývoj úplně prvního dílu,“ vzpomíná na vývoj hry z roku 1998.

Pro ty, kteří zůstali, je vývoj další hry něčím, co si dlouhodobě přáli. Tu nejdůležitější pasáž řekl Walker v závěru, kde přiznal, že tým v Half-Life vidí další kapitolu, nikoliv rozlučku: „Pro nás je Half-Life: Alyx návratem do toho světa, nikoliv jeho konec.“ Jestli se tedy dočkáme i Half-Life 3, jehož vtipy už za dobu své existence přestaly být vtipné, je stále nejisté. Rozhodně ale máme pocit, že naše prosby nejsou tak marné a máme určitou naději.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama