Alone in the Dark sází na hollywoodské hvězdy včetně Davida Harboura ze Stranger Things. Vyjde v říjnu a nabízí demo
i Zdroj: THQ Nordic
Novinka Alone in the Dark sází na hollywoodské hvězdy včetně Davida Harboura ze Stranger Things. Vyjde v říjnu a nabízí demo

Alone in the Dark sází na hollywoodské hvězdy včetně Davida Harboura ze Stranger Things. Vyjde v říjnu a nabízí demo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 5. 2023 10:57

Studio Pieces Interactive a vydavatelství THQ Nordic připravili podrobnější pohled na chystaný remake původní hororové adventury Alone in the Dark z roku 1992. V obsáhlém videu vysvětlují jak se bude hrát a čím chce zaujmout fanoušky předlohy i úplně nové zájemce. V hlavních rolích se objeví známí herci.

Reklama

  • Alone in the Dark vyjde v říjnu, nabídne hvězdné herce v hlavních rolích

Navrátivším hrdinům Edwardovi Carnbymu a Emily Hartwood propůjčili tváře a hlasy herci David Harbour (Stranger Things) a Jodie Comer (Na mušce). Zajímavé je, že jsme hru v minulosti už několikrát viděli v soukromých preview nebo na Gamescomu, tehdy ale ještě postavy tváře herců neměly. Jde tedy o příjemné překvapení.

Z hratelnostního hlediska by měl titul připomínat například úspěšné remaky druhého, třetího a čtvrtého dílu série Resident Evil. Autoři ale upozorňují na to, že si s žánrem hororu pohrávají trochu jiným způsobem, než konkurence. Zatímco ostatní se snaží ukazovat temné, brutální a násilné děsy, autoři remaku sází spíš na kombinaci psychologického hororu, humoru a svérázné bláznivosti.

Video ukazuje také poměrně vysokou úroveň grafického zpracování nebo kvality animací. Hratelnostní loop pak bude postaven hlavně na kombinaci hádanek a boje s nepřáteli, který dostane více prostoru než v původní hře. Ta ostatně byla velmi limitována tehdejšími technologiemi, i když šlo v roce 1992 o velku revoluci na poli 3D hratelnosti.

Případní zájemci můžou už teď vyzkoušet demoverzi Alone in the Dark Prologue, zřejmě velmi podobnou té, kterou jsme zkoušeli na loňském Gamescomu. Hra samotná pak dorazí 25. října na PC, Xbox Series a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama