Alone in the Dark se vrací. Reimaginace jedničky přinese hutnou atmosféru v Derceto Manor
i Zdroj: THQ Nordic
Novinka Alone in the Dark se vrací. Reimaginace jedničky přinese hutnou atmosféru v Derceto Manor

Alone in the Dark se vrací. Reimaginace jedničky přinese hutnou atmosféru v Derceto Manor

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 8. 2022 21:30

Spekulace a úniky byly potvrzeny. Kultovní hororová série Alone in the Dark se po letech tápání, nepříliš povedených pokračování a následně dlouhého mlčení vrací v reimaginaci prvního dílu. Postará se o něj studio Pieces Interactive pod záštitou THQ Nordic. To hru představilo na svém dnešním showcase.

Reklama

  • Alone in the Dark se vrátí v reimaginaci
  • Novinka přinese hutnou hororovou atmosféru inspirovanou lovecraftovskými dvacátými lety na americkém jihu

V novince se vrátíme do opuštěného panství Derceto Manor, které zřejmě není mrtvé tak, jak na první pohled vypadá. Autoři sami hru označují za milostný dopis devadesátkovým herním hororům, tedy době, kdy se žánr jako takový rodil. Hráč se zhostí role Emily Hartwood a detektiva Edwarda Carnbyho a bude čelit šíleným obyvatelům panství i mnohem temnějším a nelidštějším silám a příšerám.

Základními herními mechanismy budou průzkum prostředí, boj s monstry a řešení hádanek, tedy recept, na který později úspěšně navazovala například série Resident Evil. Příběhová zápletka by měla být odlišná a hra jako taková podstatně robustnější a komplexnější, základ a část postav si ale autoři berou z původního titulu z roku 1992. Hráči si mohou vybrat z obou hlavních hrdinů a dění příběhu sledovat ze dvou úhlů pohledu.

Tvůrci lákají také na správně lovecraftovskou atmosféru amerického jihu dvacátých let. O děs se postará Mikael Hedberg, scenárista Amnesie nebo SOMA.

Datum vydání zatím není známo. Hra je ve vývoji od roku 2019 a ještě nějakou dobu bude. 

Autoři nemají moc působivý životopis, vyvinuli naříklad Magicka 2. Série se naposledy připomněla s kritizovaným moderním rebootem z roku 2008. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama