Alan Wake 2 je údajně ve vývoji. Hru má financovat společnost Epic Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alan Wake 2 je údajně ve vývoji. Hru má financovat společnost Epic Games

Alan Wake 2 je údajně ve vývoji. Hru má financovat společnost Epic Games

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 4. 2021 09:40

Kde se toulá Alan Wake? Tuto otázku si jeho fanoušci pokládají již několik let. Detektiv sice sehrál malou roli v Control, autoři mu věnovali prostor v rozšíření AWE. Je ale šance, že by se mohl objevit v pokračování populární detektivky?

Reklama

  • Novinář Jeff Grubb naznačil, že studio Remedy Entertainment pracuje na hře Alan Wake 2
  • Vývoj údajně financuje společnost Epic Games
  • Zatím není známo, kdy by mohlo dojít na oficiální oznámení

Podle novináře Jeffa Grubba rozhodně ano. V posledním vysílání na Twitchi naznačil, že Alan Wake 2 skutečně vzniká, dle jeho informací je projekt financován společností Epic Games. Studio Remedy Entertainment údajně o spolupráci jednalo s několika dalšími zájemci, Epic ale přišel s nejlepší nabídkou.

Studio se o spolupráci s Epic Games zmínilo už minulý rok v březnu. Potvrdilo, že pracují na dvou next-gen projektech. Epic figuruje v roli vydavatele, podle všeho kompletně financuje vývoj, za což obdrží 50 % z veškerých tržeb.

Sluší se také připomenout, že studio sice vlastnilo značku Alan Wake, vydavatelská práva však dlouho patřila Microsoftu. Teprve v polovině roku 2019 se autorům podařilo práva získat. I v rámci spolupráce s Epic Games si práva na IP zachovají, navíc podle všeho mají plnou kontrolu nad kreativním procesem.

Jeff Grubb dodává, že by mělo jít o pokračování, po němž fanoušci prahnou, sám ale zatím netuší, kdy by mohlo dojít na oficiální oznámení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama