AKTUALIZACE: Ve FIFA 23 se skutečně objeví Ted Lasso i fiktivní AFC Richmond
i Zdroj: Apple TV
FIFA 23 Novinka AKTUALIZACE: Ve FIFA 23 se skutečně objeví Ted Lasso i fiktivní AFC Richmond

AKTUALIZACE: Ve FIFA 23 se skutečně objeví Ted Lasso i fiktivní AFC Richmond

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 9. 2022 19:22

Na poli virtuálního fotbalu se zřejmě schyluje k velmi zajímavému crossoveru. Na oficiálním twitterovém účtu fiktivního fotbalového trenéra Teda Lasso se totiž objevil náznak toho, že se hrdina objeví i v blíže nespecifikované videohře. Reakce oficiálního účtu herní série FIFA prakticky potvrdila, že se tak stane v novém ročníku.

Reklama

AKTUALIZACE


  • Ve FIFA 23 se objeví i fiktivní trenér Ted Lasso ze stejnojmenného seriálu od Apple TV
  • Ve hře bude i jeho seriálový klub AFC Richmond se stadionem a některými známými hráči

Společnost EA Sports potvrdila své předchozí náznaky. Do letošního ročníku virtuálního fotbalu FIFA 23 kromě existující palety skutečných manažerů (za které bude poprvé možné hrát v kariérním režimu) obsadí i seriálovou postavu Teda Lasso. Toho znají fanoušci stejnojmenného seriálu společnosti Apple TV, ve kterém dobrosrdečný trenér amatérského mužstva amerického fotbalu dostane tak trochu náhodou možnost vést zašlý klub v anglické Premier League, tedy ve světě evropského fotbalu.

Ve hře se tak objeví nejen postava ztvárněná hercem Jasonem Suidekisem, ale i jeho asistent Coach Beard a mužstvo s některými známými tvářemi. Ve hře se objeví Roy Kent, Isaac McAdoo, Jamie Tartt, Dani Rojas a Sam Obisanya s tvářemi “svých” herců.

Součástí jsou i speciální doplňky a domácí fiktivní stadion Nelson Road. V kariérním režimu můžete tým zaměnit za jakýkoliv jiný v Premier League, nebo jakékoliv jiné lize. Předměty se navíc objeví i v Ultimate Teamu, kde bude jejich zisk vázaný na plnění výzev. FIFA 23 vychází 30. září.


PŮVODNÍ ZPRÁVA

“Dávej bacha Mario! Nejsi jediný pixelovaný týpek s knírem, který nikdy neví, kam ho zavede trubka,” zní popisek snímku, na kterém je herec Jason Sudeikis profesionálním setem kamer. Popisek nelze dobře přeložit do češtiny, použití slova “tube” (familiárního označení londýnského metra) totiž odkazuje na americký původ postavy, která trénuje fiktivní klub AFC Richmond ve Velké Británii.

Letošní ročník FIFA poprvé v manažerském režimu nabídne možnost hrát i za skutečné trenéry, namátkou Mourinha, Ancelottiho nebo Kloppa. Dobrosrdečný Lasso by se tedy mohl objevit v nabídce jako bonus pro fanoušky. Podobné crossovery nejsou pro sportovní série od EA úplně typické, na druhou stranu ale neexistuje moc fiktivních příběhů ze sportovního prostředí, které by na takové partnerství byly dostatečně atraktivní.

Komediální seriál Ted Lasso o stejnojmenném trenérovi amerického fotbalu, který přijíždí do Velké Británie trénovat evropský fotbal, je jedním z nejúspěšnějších projektů seriálového týmu Apple TV. Původně se Lasso objevil jako humorná postava v propagaci vysílání Premier League na stanicích NBC a byl tak populární, že si vysloužil vlastní seriál. Obě dosud vydané sezóny sklidily obrovský úspěch u fanoušků i kritiků, kteří si pochvalují výborné herecké výkony i nesmírně optimistickou atmosféru seriálu.

Klub AFC Richmond se už dříve objevil v oficiálním seznamu klubů zahrnutých do FIFA 23. Hráči nyní spekulují, zda bude dostupný i v online režimech a zda se někteří seriáloví fotbalisté neobjeví na kartičkách v Ultimate Teamu. Uvidíme 30. září, kdy hra vychází.

Dle dřívějších spekulací se měl Ted Lasso objevit také v repertoáru bojovníků MultiVersus, bojovky od Warner Bros.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama