F1 2021 dnes obohatil poslední okruh, Jeddah Street Circuit v Džiddě
i Zdroj: Hrej.cz
F1 2021 Novinka F1 2021 dnes obohatil poslední okruh, Jeddah Street Circuit v Džiddě

F1 2021 dnes obohatil poslední okruh, Jeddah Street Circuit v Džiddě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 11. 2021 15:20

Nejčerstvější aktualizace závodů F1 2021 britského studia Codemasters uzavírá plánovaný balíček rozšiřujících okruhů. Dříve vydané přírůstky v podobě Portimaa a Imoly dnes dopňuje okruh v Džiddě, Jeddah Street Circuit. Ten je nejmladším dějištěm současně probíhající sezóny Formule 1 a první závod by se zde měl jet v prosinci.

Reklama


Džidda se zařadí mezi stále početnější rodinu městských okruhů. Pobřežní trať ve velmi atraktivních kulisách Rudého moře by měla být velmi rychlá, designéři a pořadatelé šampionátu Formule 1 tvrdí, že by mělo jít o nejrychlejší městský okruh v kalendáři, architektura trati bude tedy zřejmě ještě zběsilejší než ta v Baku. Vedle toho půjde o druhý nejdelší okruh šampionátu (delší je jen Spa) a o další z nemnoha závodů pořádaných v noci pod umělým osvětlením.

Virtuálně si můžete okruh osahat dříve, než se na něj vydají skuteční jezdci. Historicky první velká cena zde totiž proběhne 5. prosince a půjde o předposlední zastávku sezóny. Vzhledem k vyrovnanému pořadí na špici se zde zřejmě bude lámat chleba v souboji mezi Hamiltonem a Verstappenem.

Stejně jako v případě Imoly a Portimaa platí, že se okruh po aktualizaci objeví ve všech herních režimech včetně již rozehraných sezón, pouze bude třeba dojet aktuální sezónu a Džidda se objeví až v té další.

Aktualizace zároveň přináší pár dalších změn. Přibývá možnost vypnutí  simulace zahřátí pneumatik v pitlane, čímž přichází o výhodu stáje, které mají boxy na začátku uličky a mají tak více času na zahřátí čerstvě nazuté sady. Vozidla Red Bullu se opět přeply do původních motivů, které prošly menší aktualizací. Také je nově možné zakázat přestupy jezdců v kariéře a v režimu Velké ceny je možné všechny vozy “zamrazit” na identickou výkonnostní úroveň. Vedle toho došlo k nápravě řady bugů a menších nedostatků.

F1 2021 přinášejí první velký balíček obsahu. Hráči vyjedou na Portimao společně s novým safety carem
i Zdroj: Hrej.cz

F1 2021 přinášejí první velký balíček obsahu. Hráči vyjedou na Portimao společně s novým safety carem

Letošní ročník virtuálních Formule 1 od britských Codemasters při vydání postrádal řadu obsahu specifického pro letošní…

13. 9. 2021 12:38

Ve hře tak bude dostupný téměř kompletní kalendář aktuální sezóny s výjimkou Grand Prix Kataru. Hráči ale stále čekají na slibovaný aktualizovaný šampionát nižší třídy F2. Ten by měl také dorazit ještě během listopadu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama