Akční RPG Wayfinder vstoupí do předběžného přístupu. Odhalené datum doplňuje i nová postava
i Zdroj: Airship Syndicate
Novinka Akční RPG Wayfinder vstoupí do předběžného přístupu. Odhalené datum doplňuje i nová postava

Akční RPG Wayfinder vstoupí do předběžného přístupu. Odhalené datum doplňuje i nová postava

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 7. 2023 12:00

Vývojářské studio Airship Syndicate ve spolupráci s Digital Extremes už dříve oznámilo, že jejich akční RPG Wayfinder vstoupí do early accessu během tohoto léta. Datum se dozvídáme nyní. Vývojáři potvrdili, že předběžný přístup začne 15. srpna, kdy umožní přístup k šesti různým ztraceným zónám a šesti různým postavám.

Reklama

  • Chystané RPG Wayfinder oznamuje datum svého předběžného přístupu
  • Do hry budete moci naskočit 15. srpna jak na Steamu, tak i PlayStationu

Kreativní ředitel hry Joe Madureira za své studio uvedl, že předběžný přístup je pro tým vývojářů obrovským milníkem. 

„Tradičně jsme dodávali [již hotové] krabicové hry jako Darksiders Genesis nebo Ruined King: A League of Legends Story, a přesunuli se k dalšímu projektu. Nicméně nyní ne a je neuvěřitelně vzrušující, že tohle je teprve začátek," uvedl Madureira.

K tomu, aby si hráči hru zpřístupnili, musí aktuálně koupit balíček Founder's Pack. Ten nabízí celkem 4 verze, tzv. Base, Initiate, Awakened a Exalted, jež jsou dělené dle bohatosti obsahu a také ceny.

Tyto balíčky můžete po jejich koupi nicméně u i vylepšovat, a tím vyšší odměny odemykat. Ve vyšších úrovních totiž pochopitelně najdete i o něco exkluzivnější bonusy – jako například hrdinskou verzi Kyrose v balíčcích Awakened a Exalted. 

Jiné odměny pak zahrnují i další bonusové apartmány. Ty mají mají ve hře svoji vlastní funkci, kdy prostřednictvím magických artefaktů zajišťují vyvolání buffů, jež poskytují poté výhodu během boje.

Na druhou stranu, některé odměny jsou společné. Každý balíček totiž kupříkladu zpřístupní i část sezónního obsahu (přesněji 1. a 2. sezónu), kdy ani nezáleží na úrovni vašeho balíčku, neboť ten určuje jen speciální bonusy. 

Vývojáři taktéž řekli, že trochu odlišný bude i battle pass, jenž se změní vůči jinak běžnému pojetí. Jeho charakter bude konkrétně takový, že nabyde podoby jakési odměnové věže. Ve hře bude známa jako tzv. Reward Tower a bude sloužit jako vlastní místo, kde si hráči odměny vyberou místo toho, aby jim byly určeny. 

Jak hráči budou tedy titul hrát, tuto věž budou víc a víc odhalovat, jelikož je přímo napojena na objevování světa. Během toho, co zkoumají svět, mají totiž možnost levelovat svou postavu, a tím získávat i klíče, přičemž tyto klíče odemknou ve věži další místnosti, jež ukrývají právě zmíněné poklady (např. postavy, skiny, kouzla či zvířata)

Pokud jde o pojetí této věže v jiném smyslu, důležité odlišení od battle passů tkví také v její neomezené platnosti. Její horní časový limit pro dokončení je totiž pro prémiové trasy neomezený (pro bezplatné ne), a tedy, když si hráč jednu zakoupí, může na ní pracovat tak dlouho, jak bude jen chtít. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama