Afghánistán pod náporem Tálibánu rozjíždí cenzurní spirálu. Zakáže třeba PUBG
i Zdroj: Tencent / PUBG Mobile press kit
Mobilní hraní PlayerUnknown‘s Battlegrounds Novinka Afghánistán pod náporem Tálibánu rozjíždí cenzurní spirálu. Zakáže třeba PUBG

Afghánistán pod náporem Tálibánu rozjíždí cenzurní spirálu. Zakáže třeba PUBG

Jakub Fišer

Jakub Fišer

20. 9. 2022 10:00

Mobilní verze PUBG neunikne cenzuře ani v Afghánistánu. Tamní vláda vedená radikálním hnutím Tálibán se rozhodla zakázat PUBG a také třeba sociální síť TikTok. Nepřispívají prý ke správnému vývoji dětí a mladistvých.

Reklama

  • PUBG Mobile, ale i aplikace TikTok mají od Nového roku smůlu
  • Afghánská vláda vedená Tálibánem tyto aplikace do 90 dní zakáže
  • Jde o další prvek cenzury, který Tálibán na území Afghánistánu rozpoutal

Informoval o tom afghánský server Khaama Press, který cituje afghánské ministerstvo pro telekomunikace. “Ministerstvo telekomunikací na schůzce se zástupci bezpečnostního sektoru a zástupcem správy pro vymáhání práva šaría rozhodlo, že aplikace TikTok a PUBG budou v Afghánistánu do 90 dnů zakázány,” píše Khaama. Afghánská vláda zajistí, aby byly aplikace zakázány všemi internetovými a telekomunikačními poskytovateli v zemi.

Tálibánský Afghánistán se tímto krokem přidává k dalším zemím, které zakázaly jednu z nejoblíbenějších mobilních her na trhu. Vedle extrémně muslimského Pákistánu a ortodoxní Indie je Afghánistán třetí zemí, která PUBG zakázala. Již v minulosti Tálibán přistoupil k cenzuře některých citlivých zpráv a využívá taktéž internet pro ovlivňování občanů falešnými profily na sociálních kanálech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama