Novinka Adrenalinové Sim Kayak VR: Mirage je další dechberoucí hrou pro PSVR2. Na PC je už nyní

Adrenalinové Sim Kayak VR: Mirage je další dechberoucí hrou pro PSVR2. Na PC je už nyní

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 7. 2022 10:15

Sport a virtuální realita jdou ruku v ruce, a studio Better Than Life si to uvědomuje stejně dobře jako jiní. Po vydání svého relativně poklidného simulátoru meditace se rozhodli ve VR pro podstatně vypjatější zpodobnění kajaků. Kayak VR: Mirage, jak je hra nazvána, vyšlo na PC už 12. července, přičemž podle nového oznámení zamíří i na PSVR2.

Reklama

  • Kayak VR: Mirage je nová závodní hra určená pro PC a do budoucna i PSVR 2 
  • Hráči se v ní mohou vydat na poklidnou průzkumnou plavbu či závodit proti duchům dalších hráčů z jejich starších pokusů

Nádherná, rozmanitá krajina v zajetí ledu, perného slunce i bouře, jakož i závodění a klidná plavba v různých denních dobách i povětrnostních podmínkách. Na to vše studio láká, přičemž nelze než přiznat, že popis opravdu nepřehání. Hra vypadá na videu i fotkách fantasticky. Moře i okolí působí neuvěřitelně detailně. A v rámci vodních toků nechybí dokonce ani někteří živočichové, kteří zde přirozeně žijí. Upravovat můžete taktéž i svůj kajak, pádla a pokrývku hlavy.

Skutečnost, že hra patrně není jen tech demem, které by po vyzkoušení nedostálo svému slibu, dokládají pochvalné recenze na Steamu. Hra si zde v počtu zhruba dvou set hodnocení odnáší krásných 94 %, kde nejvíce chválena je samozřejmě grafika, fyzika i samotný požitek z plavby. Pokud vás hra zajímá, můžete zjistit, co vývojáři chystají prostřednictvím roadmapy. V ní se například dozvíte o dalších změnách počasí, real-time multiplayeru proti živým hráčům či zvažované podpoře haptické odezvy.

Co se týče již vyšlé verze pro PC, můžeme na konec také zmínit, že zde hra nabízí podporu moderních technologií, jako je Nvidia DLSS či AMD FidelityFX. Hrát můžete buďto sami nebo zatím asynchronně proti duchům hráčů z globálního žebříčku či seznamu přátel. Zajímavou funkcí je také nezvyklé použití ovladačů. Vývojáři radí, že je můžete při hře transformovat do pádla jejich připevněním k tyči nebo držáku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama