activision-hrozi-zalobou-za-brutal-legend
Novinka Activision hrozí žalobou za Brutal Legend

Activision hrozí žalobou za Brutal Legend

sleepless.

sleepless.

16. 2. 2009 10:53 2
Reklama

Dramatická část osudů metalové akční adventure Brutal legend od Double Fine nekončí. Po měsících nejistoty, jestli hra vůbec vyjde, protože po spojení původního vydavatele (Vivendi/Sierra) s Activision, přestal být o hru u nového molochu Activision Blizzard zájem, nakonec hru pod svá křídla vzala spol. Electronic Arts skrze svou divizi EA Partners. A když už se zdálo být všechno v suchu, tak se Activision přihlásí o slovo znovu a vyhrožuje EA i Double Fine podáním žaloby, která se týká legitimity vydavatelských práv.

Activision si podle informace z článku na Variety zjevně myslí, že stále drží vydavatelská práva k Brutal Legend a dohoda Double Fine a EA je tedy neplatná. Nebo řečeno jinak, podle Activision je dohoda Double Fine s EA neplatná, protože byla upečena, zatímco jednání mezi Activision Blizzard a Double Fine ještě neskončila, údajně.

Vedení Double Fine je však přesvědčeno, že práva na hru patří týmu a právo hledat nového vydavatele bylo zapříčiněno faktickým zrušením a přetvořením Vivendi Games/Sierra na Activision Blizzard, potažmo vypršením původně dohodnutého termínu vydání hry na podzim 2008. EA rovněž nevidí pohrůžku žaloby jako něco, čeho by bylo třeba se obávat. Reflektuje to vyjádření mluvčího EA pro Variety: „Pochybujeme, že by se spol. Activision pokusila soudit. Bylo by to stejné, jako když by manžel opustil rodinu a pak se soudil se svou ženou, že si narazila lepšího borce.“

Co je však na celé věci nejvíce zarážející? Activision Blizzard vyhrožuje podáním žaloby, ale ve skutečnosti nemá o vydání Brutal Legend zájem, protože hra nemá potenciál k tomu, aby se z ní vyklubala série schopná – podobně jako třeba Call of Duty – prodat každý rok v novém díle několik milionů kusů. Activision chce prostě jen využít situace a vymlátit z jinak podnikatelsky mrtvé příležitosti nějaký ten niklák. Chce dotlačit duo Double Fine/EA k tomu, aby zaplatilo za práva na Brutal Legend, tak jak to udělala Atari u titulů Ghostbusters a The Chronicles of Riddick: Dark Athena. Ty by pod vlajkou Activision také nikdy nevyšly, ale proč je pouštět někomu jinému zdarma, když se z toho dá něco vytřískat. Podnikatelská logika.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama