Acer představuje nové modely v řadě Nitro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Acer představuje nové modely v řadě Nitro

Acer představuje nové modely v řadě Nitro

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 4. 2019 15:40
Reklama

Společnost Acer dnes na každoročně konané tiskové konferenci next@acer v New Yorku představila nové herní notebooky Nitro 7, a zároveň odhalila také inovace v řadě Nitro 5. Řadou Nitro společnost cílí především na příležitostné hráče, kteří hledají cenově dostupnou variantu.

Zatímco model Nitro 7 nabídne uživatelům kovovou konstrukci o tloušťce 19,9 milimetrů, jeho levnější sourozenec je o celé 4 milimetry silnější. Poměr velikosti obrazovky k tělu zařízení je 78 procent v případě Nitro 7 a 80 procent u modelu Nitro 5. Oba notebooky jsou osazeny displeji s obnovovací frekvencí 144 Hz a 3ms latencí.

Konkrétní hardwarovou výbavu si ale zatím Acer nechává pro sebe. Oba modely mají pohánět procesory Intel 9. generace a nové grafické karty od Nvidie. Nitro 7 i Nitro 5 má k dispozici dva sloty pro M.2 Gen 3x4 PCIe SSD, využívající technologii NVMe a zapojeny v režimu RAID 0,a až 32 GB paměti DDR4 RAM společně s až 2TB pevným diskem.

Inovovaný model Nitro 5 nabídne dvě varianty velikosti FullHD IPS displeje - 15,6” nebo 17,3“. Jak Nitro 7, tak i Nitro 5 je vybaven dvěma ventilátory, technologií Acer CoolBoost a dvěma výdechy chlazení. Výrobce slibuje, že technologie CoolBoost v porovnání s automatickým režimem zvyšuje rychlost otáčení ventilátoru o 10 % a efektivitu chlazení procesoru i grafiky o 9 %.

Dalšími prvky, kterými se obě zařízení mají pyšnit, jsou technologie NitroSense pro pohodlné sledování teploty komponent, zatížení a spotřeby energie, NitroSound má zase dle slov výrobce přinést vynikající zvuk díky pokročilé technologie optimalizace zvuku Waves MaxxAudio.

Model Nitro 7 by měl být u nás k dispozici letos v červnu, cena je v tuto chvíli stanovena na 1 199 eur, v přepočtu tedy zhruba 30 700 korun. O měsíc dříve bychom se měli dočkat modelu Nitro 5, ten bude k mání za 999 eur, tedy zhruba 25 600 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama