25. výročí série Persona se ponese ve znaku herních oznámení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 25. výročí série Persona se ponese ve znaku herních oznámení

25. výročí série Persona se ponese ve znaku herních oznámení

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 7. 2021 16:35

Japonské vydavatelství Atlus na své webové stránce začalo upozorňovat, že si na oslavu 25. narozenin série Persona připravuje řadu větších překvapení. První z nich má přijít už v září, přičemž zbylých šesti se máme dočkat do podzimu příštího roku.

Reklama

  • Atlus plánuje 25. výročí série Persona odstartovat oznámením nového projektu
  • Do podzimu příštího roku máme počítat s odhalením dalších šesti

Přestože představení sedmi nových projektů působí zprvu impozantně, při zpětném uvážení je lepší držet očekávání na uzdě. Atlus totiž už předešle ukázal, že právě podobná oznámení nejenže často míjí očekávání fanoušků, ale také pro ně platí to, že ve výsledku nemusí naplňovat ani definici her. Zde více než kde jinde proto platí, že očekávat méně je někdy více.

Co se dní, na které mají odhalení připadat, týče, zde máme zatím jasno pouze u prvního a posledního, tedy zářijového 2021, resp. podzimního 2022. Zbylá jsou neznámá, a je tak otázkou, zda budou po čas následovného roku přicházet postupně, jak by to asi z pohledu vydavatele dávalo smysl, nebo zda Atlus upřednostní jejich dávkování po menších skupinách. 

Tak či tak, jedním z nadějných kandidátů je oznámení konzolové verze Persona 4 Golden, jež se loni objevila i na PC, a sklidila zde notnou dávku úspěchu. Tou další, ale o nic méně významnou, je však i vyslyšení majitelů Switche a dodání jejich vlastní verze Persony 5. Pravda ovšem může ležet i někde uprostřed, a na přenosnou konzoli se tak namísto číslovaného dílu mohou dostat i některé menší, a více okrajové spin-offy.

Co víc, barevné schéma použitého artworku obsahuje kromě pětice známých barev i v sérii dosud nepoužitou bílou. Řada hráčů se proto domnívá, že jeden z projektů může potenciálně nést i jméno regulérního šestého dílu. Nakonec, právě barva je pro každou z Person zcela unikátní a od základní Persony 5 uběhlo již bezmála 5 let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama